"Momoas"

Djevojčica majstorica: Promijenila pakiranje keksića i rasprodala ih dok si rekao “keks”

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Jedna je mlada izviđačica zahvaljujući genijalnom marketinškom triku, postala viralni hit na društvenim mrežamaProdaja pakiranih keksića od strane mladih izviđačica, popularna je tradicija. Djevojčice se međusobno natječu koja će prodati više paketa, a sredstva se obično skupljaju za donacije potrebitima. 


Charlotte Holmberg bi bila sasvim obična izviđačica da nije smislila fantastičan marketinški trik zbog kojeg je postala viralni hit. I kraljica prodanih keksića. Charlotte je uz pomoć mame, promijenila tradicionalno pakiranje keksića “Samoa”. Osnovnoškolka je na kutije zalijepila golišave fotke popularnog glumca Jasona Momoe i nazvala kekse “Momoas”, javlja Insider. 


Charlotte je ovim trikom napravila impresivnu prodaju keksića. “I mame su bile uzbuđene”, rekla je mlada izviđačica, objašnjavajući da su mame njezinih prijateljica bile posebno zainteresirane za kupovinu “Momoas” keksa. “I dečki kupuju kekse, jer je na njima njihov najdraži lik”, rekla je djevojčica za Insider, aludirajući na ulogu Momoe u popularnom filmu Aquaman. 

Novci od prodanih keksića, ići će kao donacija djevojkama u Coloradu koje će si tako moći priuštiti da budu dio izviđačica. Dio prikupljenih sredstava donirat će se i potrebitoj djeci u obliku školskog pribora. Iako je vrlo vjerojatno da je Charlotteina mama imala svoje prste u ovom marketinškom triku, ne sumnjamo da će Charlotte maminim stopama. Djevojčicu već sad zovu “direktoricom prodaje keksa”, nakon što je u 2018. ostvarila rekordnu prodaju za izviđačice, prenosi Insider. 


Javnost je podjeljenog mišljenja oko ovakvog pothvata, što se vidi iz komentara na Facebook stranici izviđačica. Dok jedan dio pozdravlja originalnu ideju, drugi komentiraju da je cijela priča kršenje autorskih prava. Dio javnosti smatra i da je ovakva fotografija čisti “seksizam” i da je učenje kako “seks prodaje” loš način odgoja mlade generacije.