Disney Plus

Disney sprema aplikaciju s najvećim remek – djelima: Nažalost, u Europi je zasad neće biti

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Platforma bi trebala u javnost tijekom ove godine za američko tržište, ali europsko će još malo pričekati. Izvršni direktor Disneyja Bob Iger, najavio je nadolazeću platformu na kojoj će se moći gledati apsolutne sve iz bogate Disneyjeve knjižnice animiranih i igranih filmova, javlja Unilad. 


“Servis koji sam prethodno spomenuo, biti će dostupan kasnije ove godine. Kombinirat će knjižnicu proizvoda, od filma do televizije, uz mnoštvo originalnih naslova. U jednom će trenutku biti dostupna čitava Disney knjižnica. Produciramo i brojne originalne filmove i televizijske serije koji će nositi potpis Disney”, stoji u izjavi direktora Igera koju prenosi Unilad. Odlična je vijest i da će servis biti jeftiniji od konkurentskog Netflixa. 


Zanimljivo je i da originalni Disney filmovi više ne uključuju samo omiljene animirane filmove poput “Kralja lavova”. Disney je praktički monopolizirao filmsku industriju, obzirom da su pod istom mrežom velikani poput Pixara, Marvela i Star Warsa, te dokumentarnog National Geographica. Prema Digital Trendsu, Disneyjeva knjižnica će brojati oko 7.000 epizoda televizijskih serija i između 400 i 500 filmskih naslova. Prvi veliki naslov koji će se moći gledati isključivo na platformi Disney Plus, biti će “Captain Marvel”. Ovo je ujedno i prvi Marvelov film koji neće biti dostupan na Netflixu. 
FOTO/Flickr


FOTO/FlickrU ovom se trenutku iz Hrvatske ne može pristupiti službenoj stranici aplikacije, jer “nije dostupna“. P


Prema informacijama s portala What`s on Disney Plus, datum kad će se aplikacija pojaviti na europskim servisima, je pomaknut. Navodno se radi o zakonodavstvu Europske unije temeljem kojeg svi ovakvi servisi moraju sadržavati mininalno 30% sadržaja stvorenog unutar granica Europske Unije. Slična pravila postoje i u Kanadi. No, Disney Plus će biti dostupan u primjerice Francuskoj, gdje će se posebno za tu državu raditi prilagođen sadržaj programa. 


Disney Plus


Disney Plus