Brady's K9 Fund

Devetogodišnjak u akciji: Prikuplja novčana sredstva za opremu koja će policijskim psima spasiti život

Portal Novilist.hr

FOTO/DoDLive

FOTO/DoDLive

Psi su vjerni svojim vlasnicima, ali kada se radi o policijskim psima i službenicima, ta vjernost poprima drugačije značenje.OHIO – Policijski psi (K-9) su profesionalno trenirane životinje čiji je zadatak slijediti naredbe koje idu od traženja droge, do hvatanja osumnjičenika s mjesta skrivanja.


Policijski posao sa sobom nažalost nosi ljudske žrtve, a prošle je godine na dužnosti u SAD-u stradalo i najmanje devetnaest pasa, prenosi MSN.


S obzirom na opasnosti na poslu, neke jedinice koriste pancirke za svoje pse. Ali, cijena koja u prosjeku iznosi 1200 dolara po komadu, ne uklapa se u budžete svih policijskih odjela.
Tu se u priču upetljao devetogodišnji Brady Snakovsky. Dječak je preko platforme GoFundMe odlučio skupiti novce za pancirke. Do sada je u više od godinu dana, prikupio sredstva za kupovinu njih osamdeset i pet, ali nastavlja s prikupljanjem.


Snakovsky je na ideju došao gledajući emisiju „Live PD“ koja prikazuje policijske patrole diljem SAD-a. Snakovsky je tad primijetio da jedan od policijskih pasa nema pancirku. Uz pomoć mame, započeo je s kampanjom.“Pomažući da K-9 budu sigurni kao što oni svakodnevno pomažu nama, je najmanje što sam mogao učiniti. Nadam se da će jednog dana svi oni imati pancirke, a do tada – ja sam tu da im pomognem”, piše Brady na GoFundMe. 


Izvor opreme je „Line of Fire Defence“ koja proizvodi posebne pancirke čiji dizajn pomaže regulaciji temperature životinje i smanjuje mogućnost da im se ista povisi.


Za njegov je projekt „Brady’s K9 Fund“ postavljen cilj od 85 tisuća dolara, a u trenutku pisanja ovog teksta, prikupljeno je više od 77 tisuća.


No, čini se da njegova priča neće završiti kada i prikupljanje sredstava jer Snakovsky kada odraste, želi biti – policajac, doznajemo s MSN-a.