Novost u zaštiti okoliša

Coca-Cola proizvela boce napravljene od reciklirane plastike iz mora

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Nova Coca-Cola boca je opisana kao „prva plastična boca napravljena od plastike iz mora koja je uspješno reciklirana u svrhu nove ambalaže za hranu i piće“Plastični otpad u oceanima i morima zasigurno je jedan od najvećih problema s kojima se čovječanstvo trenutno susreće, a neke od velikih modnih i prehrambenih kompanija krenule su se fokusirati na ovaj problem odnosno pokušavaju pomoći u zaštiti okoliša. Jedna od njih je i Coca-Cola koja je objavila svoju najnoviju inovaciju – plastične boce napravljene od reciklirane plastike iz mora, prenosi VT.


S materijalima koji dolaze s mediteranskih plaža, novi dizajn sadrži i karakterističnu plavu etiketu, a boca je opisana kao „prva plastična boca napravljena od plastike iz mora koja je uspješno reciklirana u svrhu nove ambalaže za hranu i piće“.Predsjednik Coca-Cole za Zapadnu Europu Tim Brett objasnio je što su htjeli postići novim ambalažama. – Previše se resursa na svijetu trenutno odbacuje kao otpad i mi znamo da trebamo učiniti više da to ispravimo. Postavili su ambiciozne ciljeve, ali to je s pravom tako. Naš je cilj, radeći u partnerstvu, vidjeti kako izraz „plastika za jednokratnu upotebu“ postaje suvišan s obzirom da se sva naša plastika i ambalaže isporučuju u tzv. povratnoj spregi.
Na navedeno se nadovezao i tehnički direktor kompanije Bruno Van Gompel. – Ova boca svjedoči što se može postići suradnjom i ulaganjem u revolucionarne tehnologije. S partnerima iz Španjolske, Portugala i Nizozemske uspjeli smo po prvi puta vratiti oštećenu plastiku iz mora u materijal za izradu novih boca.