Romantičan vikend

Bliži se Valentinovo, a mnogi će htjeti romantičan odmor u dvoje. Savjetujemo kako ga što bolje organizirati.

P. N.

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Najromantičniji dan u godini svakako zahtjeva i najromantičniji vikend za vas i vašeg partnera. Neki ga ne vole, neki ga jedva čekaju. Valentinovo je dan zaljubljenih za koje mnogi misle da je previše komercijalan. Romantičari se neće složiti s time, već će iskoristiti svaku priliku kao izliku za romantičan vikend. Vjerovali u Valentinovo ili ne, vikend odmora s partnerom je uvijek dobra ideja. Stoga je iOL razgovarao s Kelly Simpson, menadžericom Amazing Holidaysa, koja donosi savjete kako ga najbolje isplanirati. 


Važno je pronaći što nudi željeno odredište


Najvažnije je odlučiti gdje i kako želite ići. Želite li izbjeći gužvu i putovati usred tjedna? Pobjeći za vikend ili si priuštiti internacionalni izlet? “Pronađite gdje želite ići i zašto. Sastavite listu potencijalnih odredišta i istražite sve što možete o njima. Pronađite najbolje vrijeme za posjetiti određeno mjesto, koliko će vas to koštati i kakvu kulturu i aktivnosti to odredište nudi”, savjetuje Simpson.


Pametno raspolažite budžetom


Simpson naglašava da ljudi moraju biti realni oko cifre koju žele potrošiti na putovanje. “Ne možete očekivati smještaj u hotelu s pet zvjezdica, ako vam vaš budžet dozvoljava smještaj u onome s tri. Skicirajte budžet koji će vam pomoći odrediti koje je mjesto idealno za novac kojim raspolažete.”, prenosi iOL.


Stavite vašeg partnera na prvo mjesto
Ako ste u vašoj vezi upravo vi osoba koja planira odmor, važno je da provjerite potrebe vašeg partnera. Simpson kaže da osoba koja planira put treba uzeti u obzir želje partnera, te poslušati što druga strana voli ili ne voli. “Malene stvari, poput boce njegovog omiljenog šampanjca ili rezervacija u najdražem hotelu, može putovanje učiniti magičnim”, kaže Simpson za iOL.


Najvažniji savjet koji daje, odnosi se na zabavu. “Probajte se zabaviti što je moguće više. Istražite, opustite se, upoznajte lokalno stanovništvo. Istraživanje destinacije i aktivnosti koje nudi pomoći će partnerima da se bolje povežu i upoznaju”, kaže Simpson.