"Boxing Day"

Bliži nam se “najpopularniji” dan za rađanje: Dan koji se po broju rođenih beba izdvaja od ostalih

P. N.

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Prema novim statistikama riječ je o dvadeset i šestom rujnu. Jednostavna je činjenica da se bebe rađaju svakoga dana. Bolnice diljem svijeta su svakodnevno bogatije za nove malene koji udišu svoj prvi dah. Ali, postoji jedan dan koji je po broju novorođenih beba u Ujedinjenom Kraljevstvu “najpopularniji”.


Prema novim statistikama koje prenosi LADBible, riječ je o dvadeset i šestom rujnu. Prevrtimo li vrijeme devet mjeseci ranije, zaključujemo da je većina beba začeta oko 26. prosinca na blagdan Svetog Stjepana ili kada Englezi obilježavaju “Boxing Day”.


Ured za državnu statistiku (ONS) je istu i napravio, pa je izračunato da se u Engleskoj u prosjeku dnevno rodi 1800 beba. 26. rujna, ta brojka skače na dvije tisuće. ONS zaključuje da je ovo vrijeme “popularno” i zbog škole. Smatraju da roditelji pokušavaju namjestiti rođenje djeteta taman prije početka školske godine, tako da ono bude najstarije u razredu.
“Dnevnik društvenih znanosti” istražio je kada su rođene najveće zvijezde, političari i znanstvenici. Otkrili su da ih je najviše rođeno u siječnju i veljači, točnije – između 20. siječnja i 18. veljače.