NASA

Blagdanske radosti na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Javili se astronauti

P. N.

Luca Parmitano / Reuters

Luca Parmitano / Reuters

Svim ljudima su poželjeli radosne blagdaneU novom videu sa svemirske postaje, Luca Parmitano i NASA-ini astronauti Christina Koch, Andrew Morgan i Jessica Meir, podijelili su svoja najljepša sjećanja na blagdane. Parmitano je poslao i posebnu poruku svima koji su stacionirani daleko od obitelji i ne mogu s voljenima provesti blagdane, baš poput njih, prenosi MSN.


“Sretni blagdani”, kaže Koch u videu. “Tijekom blagdana mi je najdraže kada svijet uspori i imamo priliku razmisliti i cijeniti i shvatiti što je doista važno, a to su ljudi koje volimo i zajedničko provođenje vremena”, objasnila je.


I dok astronauti provode blagdane daleko od svojih obitelji, imaju pravi ugođaj. Među dekoracijama na svemirskoj postaji pronašle su se kape djeda Božićnjaka, božićne čarape za poklone, losos, voćna torta, vrući kakao i vrući sok od jabuke.
“Kada razmišljam o tome koliko mi fali obitelj na zemlji, znam da oni posjećuju obitelji i provode vrijeme s njima. Donijet ću neke od naših obiteljskih tradicija na Međunarodnu svemirsku postaju”, kazao je Morgan.


Jedna od tih tradicija je gašenje svijetla na Badnjak te osvjetljavanje doma samo uz svijeće. Da bi donekle ostvarili ovu tradiciju, astronauti su planirali isključiti sva svijetla i gledati božićne filmove.  


Meir je odrasla slaveći i Božić i Hanuku. Ove je godine za prvu večer Hanuke (22.12.) objavila fotku na Twitteru na kojoj je odjevena u blagdanske čarape plave, neonski zelene i ružičaste boje, zajedno s menorom i Davidovom zvijezdom.


“Kako god da provodite blagdane ove godine, neka budu puni radosti”, kazala je Koch.