Nova ideja

BIT ĆE JOŠ JEFTINIJE “Low cost” kompanije planiraju u avione uvesti stajaća mjesta

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija ReutersRuska niskobudžetna aviokompanija Pobjeda razmatra uvođenje stajaćih mjesta u svojim zrakoplovima, izvijestili su iz te kompanije.


Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata, kažu u Pobjedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do konca 2019. godine u planu je povećanje broja zrakoplova na 30.


Ovih je dana i The Telegraph izvijestio kako talijanska kompanija Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedala montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke. Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.
Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u zrakoplovima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci »unaprijediti razmještaj putnika« te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedala i da bi njihovom uporabom zrakoplovi mogli prevoziti 20 posto više putnika.