Flytographer

Bez trošenja vremena iza objektiva: Evo kako možete putovati bez fotića, a imati famozne fotke

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Možete u potpunosti doživjeti svoj bijeg od svakodnevice i vjerovati da ćete završiti putovanje sjajnim kadrovima. Kako bi fotografije bile uistinu spektakularne, potrebno je izdvojiti mnogo vremena, truda, ali i sa sobom uvijek imati kvalitetnu opremu. To može biti problem jer ideja putovanja u osnovi je uživanje i bezbrižnost. Kamere, stativi i objektivi, osim što su teški i nespretni za nošenje, iziskuju i dobru organiziranost, ali i odgovornost. Tko bi s punim povjerenjem ostavio skupu opremu na plaži i otišao satima plivati i prepustiti se čarima novog lokaliteta gdje boravi? Koliko ste puta samo pogledom pratili svoje mjesto na plaži i groteskno izvirivali iz vode? 


Osim toga, rado biste da cijelo društvo bude na fotografijama, a to je gotovo nemoguće izvesti jer će uvijek netko morati biti zadužen za hvatanje trenutaka s odmora. Niste jedini koji su barem jednom pomislili da bi bilo idealno imati vlastitu foto ekipu. Iz takvog razmišljanja niknuo je poslovni poduhvat koji s vremenom sve više raste jer ostvaruje nezanemariv uspjeh na tržištu. Ekspazncija društvenih mreža, sigurno je doprinijela tome.


Upoznajte Flytographer


Flytographer je web lokacija koja će vaše fotografije učiniti značajno boljima od pristojnih. Radi se o globalnoj platformi koja povezuje putnike s lokalnim fotografima radi organiziranja  photoshottinga na više od 250 destinacija širom svijeta.


Stoga, umjesto da trošite vrijeme iza objektiva, možete u potpunosti doživjeti svoj bijeg od svakodnevice i vjerovati da ćete završiti putovanje sjajnim kadrovima. Preko ove platforme možete pronaći fotografa samo za sebe na gotovo lokacijama koje vam padnu na pamet. U Hrvatskoj u Dubrovniku i Zagrebu, zatim u Austriji, Belgiji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu, Rumunjskoj, Sloveniji, Rusiji i mnogim drugim europskim državama.
Dostupan je i u Kanadi, Meksiku, SAD-u, Aziji itd. Možete odabrati fotografa u vašem odredišnom gradu pregledavanjem prethodnih fotografija koje su snimili ili se možete odlučiti na prvog dostupnog fotografa. Profil fotografa sadrži informacije o njima, kao i minimalni rok za rezervacije, cijene i recenzije. Paketi uključuju photoshooting od pola sata do dva sata.


Ovo je odličan način za snimanje važnih događaja poput zaruka ili obiteljskih putovanja. Osim toga, fotograf će vjerojatno rado igrati ulogu amaterskog vodiča, dajući vam savjete o obaveznim mjestima koja biste trebali posjetiti i preporučiti vam gdje se najbolje jede lokalno.