Lavina humanosti

Beskućniku je prolaznik poklonio tenisice. Priča je završila na TV-u pa je dobio i posao

P. N.

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

"Rekao mi je: "Blagoslovljen sam cijeli život, Bog je bio dobar prema meni, osjećam se kao da bih i tebe trebao blagosloviti", pa je skinuo cipele i dao mi ih. Htio sam zagrliti čovjeka, ali ovdje nije normalno da beskućnik grli nekoga"Jedan mali čin humanosti preokrenuo je život mladom beskućniku iz New Yorka. 30-godišnji Joe Arroyo sjedio je na pločnik Manhattana ranije ovog mjeseca s transparentom od kartona na kojem piše kako je beskućnik, gladan i da nosi poderane cipele.


Prolaznik je primijetio njegov transparent i rupe na cipelama. Zaustavio se, skinuo tenisice i čarape, pružio ih Arroyou i odšetao bosonog.


“Nikad nisam mislio da će netko doći, skinuti tenisice i samo mi ih pokloniti”, rekao je Arroyo za WABC.
“Rekao mi je: “Blagoslovljen sam cijeli život, Bog je bio dobar prema meni, osjećam se kao da bih i tebe trebao blagosloviti”, pa je skinuo cipele i dao mi ih. Htio sam zagrliti čovjeka, ali ovdje nije normalno da beskućnik grli nekoga”, rekao je Joe.


Žena koja je sjedila u obližnjem taxiju koji je čekao zeleno svjetlo na semaforu, slučajno je pogledala i vidjela muškarca kako skida cipele, izvadila je telefon i snimila video.


Kasnije je video prenijela na Twitter gdje je od tada pregledan oko 100.000 puta, što je potaknulo lokalne novinare da intervjuiraju Joea.Arroyo je iskoristio priliku da izrazi svoju bezgraničnu zahvalnost neidentificiranom čovjeku i zatraži od gledatelja posao. Priča je dobila i više nego sretan kraj jer je lokalni poduzetnik vidio razgovor i kontaktirao novinare kako bi Joeu ponudio posao.