Brojke

APSURDNO Netflix je potrošio više na seriju “Prijatelji” nego što će vlade svijeta na Amazoniju

P. N.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

"Živimo u svijetu u kojem će Netflix platiti 100 milijuna dolara da bi Prijatelje zadržao još godinu dana, ali vrhovne vlade svijeta će platiti samo 22 milijuna dolara za zaštitu amazonske prašume"Svjetski vođe ponudili su iznos od 20 milijuna američkih dolara kako bi se pomoglo u rješavanju bjesomučnih požara u Amazoniji.


Možda biste pomislili da to zvuči kao puno novca, međutim, suma nije impresionirala korisnike Twittera koji su istaknuli da je Netflix izdvojio 100 milijuna dolara samo da bi kupio popularnu seriju “Prijatelji”, piše LAD Bible.


“Živimo u svijetu u kojem će Netflix platiti 100 milijuna dolara da bi Prijatelje zadržao još godinu dana, ali vrhovne vlade svijeta će platiti samo 22 milijuna dolara za zaštitu amazonske prašume”, napisao je jedan korisnik što je vrlo brzo izazvalo navalu komentara i istomišljenika.
Na summitu G7 u Francuskoj, francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je da se skupina nacija složila donirati novac kako bi pomogla da se požari zaustave.No, prema mnogima, to jednostavno nije dovoljno. Jednom kada su ljudi počeli kopati – i to ne tako duboko – otkrili su obilje drugih primjera kako se novac glupo troši na manje ne tako važne stvari.


Korisnici Twittera su, između ostalog, istaknuli primjere požara Notre Damea kada je promptno obećana milijarda dolara i činjenicu da je Disney kupio Lucasfilm za tri milijarde.