Siroti Elmo

Amerikanac dobio otkaz zbog objave popularnog “memea” na Facebooku: Šefu se nije svidjelo što je pisalo

P. N.

FOTO/Public domain vectors

FOTO/Public domain vectors

"Boss makes a dollar, I make a dime. That's why I poop on company time", nije prošlo kao humor kod šefa. BOSTON – Cody Hidalgo je na svom Facebook profilu objavio popularni “meme”. Fotka prikazuje Elma iz Muppeta koji sjedi na toaletu uz natpis: “Boss makes a dollar, I make a dime. That’s why I poop on company time”. U slobodnom prijevodu to bi značilo da “šef zarađuje dolare, a on cente te zbog toga obavlja veliku nuždu tijekom radnog vremena”. 


Iako “meme” spada u onu vrstu fotki koje korisnici društvenih mreža dijele zbog zabave, Hidalgo je zbog iste ostao bez posla. 


LADBible prenosi da je Hidalgo fotku objavio u nedjelju kada nije niti bio na poslu. Nije prošlo puno vremena od objave kada je primio poprilično tešku poruku od svog šefa. Isti ga je otpustio zbog objave. 


Hidalgo je objavio poprilično neprofesionalne poruke koje je razmijenio sa šefom. 
“Ne zarađujemo dolare kada ti ser*** čitavo vrijeme. Zašto ne bi ostao doma i obavio svoja sra**? Ne sviđaju mi se tvoje usr*** igrice. Možda postoji kompanija koja će ih trpiti jer ja neću. Sretno!”, napisao mu je šef.


Hidalgo je isprva bio zbunjen jer nije shvatio o čemu se radi, pa je pitao šefa o čemu ovaj priča. Šef mu je na to odgovorio da pogleda svoj Facebook profil jer se “stvari doznaju”. 


“Jer sam podijelio smiješni ‘meme’? U nedjelju? Dok nisam na poslu?”, upitao je Hidalgo.


Šef mu je na to odgovorio da je sam “donio posao u nedjelju”. Hidalgo je zatim pitao hoće li stvarno dobiti otkaz zbog “objave fotke koja uopće nije važna za posao”. Odgovor šefa nije podijelio, ali prema komentarima se čini da je Hidalgo ipak dobio otkaz.


Doznalo se da je Hidalgo radio u “Roman Stone Works” pa je sada njihova Facebook stranica zasuta negativnim komentarima i ‘memovima’. Na kraju je kompanija morala privremeno ukloniti stranicu dok se “preporuke i objave koje korisnici ostavljaju ne filtriraju i dok ne počnu pratiti pravila Facebooka”. 


FOTO/Cody Hidalgo, Facebook


FOTO/Cody Hidalgo, FacebookMnogi su komentirali da je situacija vrlo nepoštena, a neki su se pitali i je li uopće legalno dati otkaz zbog objave na Facebooku. “Ovo je invazija privatnosti. On/ona/ono je poslao vrlo vulgarnu poruku. Pošalji to odvjetniku i tuži šefa”, stoji u jednom od komentara. 


Mnogi su se složili da je ovo izvanredni otkaz i predložili da slučaj iznese pred sud. 


No, jedan se korisnik složio sa šefom i napisao: “Čini mi se da je samo tražio razlog da te otpusti. PS. i ja bih otpustio/la nekoga s ovakvim mentalitetom ako mi se ionako nije svidio”.