Neugodno iskustvo

Aktivistica napala slijepog čovjeka jer “koristi psa vodiča za svakodnevne poslove”

Sanda Milinković

FOTO/Twitter, Jo Attenborough

FOTO/Twitter, Jo Attenborough

Ovo nije prvi slučaj da se slijepi vlasnik psa vodiča morao "opravdavati" aktivistima.Jonathan Attenborough je ostao šokiran, potresen i u strahu od budućih susreta, kada ga je napala aktivistica za prava životinja. Attenborough kao slijepa osoba ima psa vodiča, u ovom je slučaju riječ o labradoru imena Sam.


LADBible prenosi da je Attenborough šetao sa Samom kada mu je prišla aktivistica i rekla da bi njegov pas trebao slobodno šetati, a ne mu pomagati oko svakodnevnih poslova. Ovo je najozbiljniji incident kojeg je proživio, ali nažalost nije jedini. Attenborough tvrdi da je i ranije bio meta bijesa aktivista za prava životinja. 


“Prvi slučaj mi se dogodio u travnju ove godine. Bio sam u kafiću u Edinburghu sa Samom kada mi je prišao jedan muškarac i rekao da ne bih trebao imati psa vodiča. Rekao je da bi psi trebali slobodno trčati po poljima, a ne sjediti u kafiću. Isprva sam mislio da se šali. Nije bio pretjerano neprijateljski nastrojen, samo je razgovarao. Nakon što sam mu objasnio kakav život vodi Sam, nije bio baš uvjeren, ali činio se otvorenijim prema ideji”, priča Attenborough.


Druga situacija u kojoj se našao, bila je puno gora. Događaj ga je ostavio zabrinutim u pogledu budućih sukoba. Tog mu se puta jedna žena “unijela u lice” zbog čega se osjećao vrlo neugodno. Kaže da je s njom pokušao normalno razgovarati, ali nije to uspio učiniti prije nego li je ženu odveo njezin suprug. 
Nakon što ga je takvo ponašanje zapanjilo, kaže da mu se sjećanja na incident uvijek vrte negdje u mislima dok šeta sa Samom. Unatoč tome, nema drugog izbora nego nastaviti sa svojim životom i pustiti Sama da mu u tome pomaže. 


FOTO/Twitter


FOTO/TwitterTim Stafford, glasnogovornik udruge za pse vodiče, izjavljuje: “Uvijek nam je strašno žao čuti kada vlasnik psa vodiča doživi neugodnost i pružit ćemo podršku na svaki mogući način. Srećom, ove su situacije vrlo rijetke. Dobrobit naših pasa je apsolutni prioritet i oni su uzgajani i trenirani s velikom brigom”.