Neobični okusi

Ako ste mislili da je Cola od vanilije “najluđe” piće, prevarili ste se: Japanci smislili još luđa

P. N.

FOTO/YouTube Screenshot

FOTO/YouTube ScreenshotKada je riječ o potpuno neistraženim okusima bezalkoholnih pića, kompanija Kimura Beverage je japanski adut. U Japanu su sakura Pepsi ili Coca Cola od jabuke sasvim normalna pića, pa je stoga poprilično teško jednoj kompaniji izdvojiti se od ostalih.


Ali, to im polazi za rukom zahvaljujući njihovim originalnim okusima poput ribljiih jaja, čipsa i ukiseljenih šljiva, prenosi Oddity Central. Izdvajaju se tu još i curry cola, cola od melonpana i nevjerojatno ali istinito, cola od jegulje.


Kompanija ne štedi na vremenu koje im je potrebno za razvijanja okusa. Primjerice, za posljednju kreaciju gdje je riječ o piću koje navodno ima okus po posoljenim i pikantnim ribljim jajima, ekipa iz Kimure je potrošila godinu dana da bi usavršila okus.
Kimura Beverage ima portfolio s više od stotinu bezalkoholnih pića od kojih većina sadrži neobične okuse. Njihova je strategija proizvesti što je više okusa moguće da se svide široj publici. Iz kompanije kažu da mnoštvo neobičnih pića kupuju turisti kao suvenire, a ponekad se dogodi da se piće odlično prodaje u regiji iz koje je originalno nastao recept. 


Primjerice, kompanija je za svoje piće s okusom po posoljenim i pikantnim ribljim jajima plasirala na tržište u Fukoki, gdje su takva jaja vrlo popularna.