Kakva greška

Ako mislite da imate loš dan, provjerite ovu priču: Ovaj par zabunom bacio u smeće 15 tisuća funti

P. N.

FOTO/PxHere

FOTO/PxHere

Uz mnoštvo bezvrijednih kutija, sakrila se i jedna itekako vrijedna.Burnham-on-Sea – neimenovani par je slučajno bacio petnaest tisuća funti koje su završile u reciklažnom centru, prenosi LADBible. Par je u centar nosio mnoštvo kutija nakon što su detaljno očistili dom nedavno preminulog člana obitelji.


Osoblje u reciklažnom centru je naišlo na skriveno blago dok su provjeravali električne kabele u kutijama koje sadrže kućanske predmete.  couple accidentally threw away £15,000, which ended up at a recycling centre. And you think you’re having a bad day.


Pošteno je osoblje pronalazak novca prijavilo policiji. Oni su zatim preko kamera pronašli auto koji je ostavljao odgovarajuće kutije, a zatim su preko tablica pronašli i adresu para.
Kada im je policija pokucala na vrata, par je kazao da su čistili kuću rođaka koji je nedavno preminuo te odnijeli kutije na reciklažu. Par je završio u policijskoj stanici, a nakon što su službenici shvatili podudaranje priče, vratili su im novac. 


Par je policiji objasnio da je pokojni rođak imao naviku skrivati novac po neobičnim mjestima u kući. Čak su i oni ostali iznenađeni količinom novca koja je bila skrivena u kutijama sa “smećem”. 


Nakon što je novac vraćen, policija se zahvalila osoblju reciklažnog centra. “Bez njihovog stava, integriteta i pomoći, obitelj ne bi nikada pronašla novac. Mi ga ne bi mogli vratiti, pogotovo u ovo vrijeme Božića”, stoji u objavi policije uz novogodišnju čestitku. 


Oglasilo se zatim i gradsko vijeće napisavši da su ponosni na timove koji čitavu godinu naporno rade. Dodali su i da je ovo prekrasan primjer njihovog profesionalizma i marljivosti. Otkrili su i da je član osoblja koji je uočio pozamašni iznos, na “zasluženom božićnom odmoru”.