Plivački miting Primorja

Zlatna Meri Mataja, povratak Antonija Rajkovića, oproštaj Ante Matković

Ana Matković s Renatom Kostovićem i Andrejem Marochinijem

Ana Matković s Renatom Kostovićem i Andrejem MarochinijemRIJEKA Mari Mataja, plivačica Kantride, bila je najuspješnija predstavnica riječkoga plivanja u apsolutnoj kategoriji na međunarodnom plivačkom mitingu Victoria-Primorje, jednom iz serije HEP Grand Prix mitinga, što je prošloga vikenda održan na bazenu na Kantridi. Mataja je pobijedila u utrci na 50 prsno isplivavši je za 33.28 sekundi, dok je u dvostruko dužoj dionici osvojila treće mjesto za 1:12.12 minuta.


Iz redova domaćina, Primorja Croatia osiguranja, najviše razloga za zadovoljstvo imao je Antonio Rajković, povratnik nakon ozljede ramena, kojemu je natjecanje na domaćem bazenu bilo prvo nakon ljetošnjeg Europskog juniorskog prvenstva. Rajković se okitio dvjema broncama, utrku na 50 prsno isplivao je za 29.87 sekundi, dok je na »stotki« plivao 1:05.97 minuta.


Riječki je miting ujedno bio i oproštaj »primorjašice« Ane Matković, koja je 18 godina dugu karijeru završila prošle godine i vratila se u rodni Dubrovnik u kojem je počela plivati kao sedmogodišnjakinja. Iz Juga je u Primorje CO došla 2011. godine, a karijeru je završila isplivavši normu za prošlogodišnje Europsko prvenstvo u kratkim bazenima.
– Na to prvenstvo, nažalost, nisam išla jer sam se već vratila kući i počela raditi kao trenerica plivanja u Vaterpolo klubu Jug CO. Nema veze, bilo je to lijepih 18 godina. Lijepo mi je bilo i u Primorju CO i u Rijeci gdje sam provela osam godina, da nije bilo tako odavno bih se vratila u Dubrovnik. Došla sam zahvaljujući Dimitru Bobevu koji mi je puno pomogao, posljednje četiri godine radila sam s trenerom Leom Škerjancom, koji je samo nastavio tamo gdje je Bobev stao – rekla je Ana Matković.