Produljili kvalifikacije

Olimpijske kvalifikacije u jedrenju krajem ove godine ili početkom 2021.

Portal Novilist.hr

LONDON Svjetski jedriličarski savez planira organizirati olimpijske kvalifikacije krajem ove godine ili početkom 2021. s obzirom na odgodu Olimpijskih igara u Tokiju.Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i organizatori Igara u Tokiju su u utorak odlučili zbog pandemije koronavirusa odgoditi OI za najkasnije iduće ljeto. MOO je već ranije odobrio Svjetskom jedriličarskom savezu produljenje kvalifikacija do 30. lipnja nakon što je Svjetski kup u Genovi otkazan zbog krize s koronavirusom.Međutim, Svjetski jedriličarski savez je sada potvrdio da neće održati ostatak kvalifikacija za Afriku, Aziju ili Europu u kratkom roku.

“Svjetski jedriličarski savez podupire odluku MOO-a i organizacijskog odbora Igara u Tokiju da se osigura zdravlje i dobrobit sportaša, navijača i svh koji sudjeluju u natjecanjima diljem svijeta”, navodi se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Saveza. 


“Svjetski jedriličarski savez radi zajedno s MOO-om na doradi kvalifikacijskog sustava gdje je naša preporuka  da se kvalifikacije odrade ili krajem ove ili početkom sljedeće godine”, stoji u priopćenju Saveza.