Ništa od utakmice

Odgođene sve aktivnosti hrvatske vaterpolske reprezentacije, Tucak raspušta igrače

Hina

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

ZAGREB Hrvatski vaterpolski savez (HVS) objavio je kako su odgođene sve aktivnosti reprezentacije koja je u utorak trebala u Podgorici igrati četvrtfinalni susret Svjetske lige protiv Crne Gore, a od 22. do 29. ožujka nastupiti u Rotterdamu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.Neposredno uoči odlaska reprezentacije u Podgoricu u Hrvatski vaterpolski savez došla je još uvijek neslužbena informacija o odgodi svih utakmica Svjetske lige i turnira u Rotterdamu. Prvotni plan rbio je odlazak u Crnu Goru nakon čega su u Srbiji imali dogovorene dvije pripremne sparing utakmice s reprezentacijom Srbije, a potom se po planu 20. ožujka iz Beograda uputiti na turnir u Rotterdam.

“Odgođena je četvrtfinalna utakmice Svjetske lige koju smo trebali igrati s Crnom Gorom. To nam maksimalno remeti sve planove, međutim nažalost u ovakvoj situaciji ćemo nakon večerašnjeg treninga raspustiti reprezentaciju. Još do jučer smo radili normalno. Imali smo razgovore sa psihologinjom, video analize, taktičko – tehničke treninge, plivanje, teretanu. No evo od jutros i gotovo formalnih informacija sve to otišlo je u drugi plan, a uvuklo se iščekivanje onoga što nam donosi budućnost. Sada trebamo preuzeti odgovornost i tako se i ponašati. Sport prelazi u drugi plan te zajednički moramo pokušati pomoći da se ovaj period prebrodi na najbolji mogući način. I mi sportaši moramo dati svoj obol”, rekao je izbornik Ivica Tucak.


Po neslužbenim informacijama nagađa se da bi novi datum predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu trebao biti  31. svibnja.


“Mi smo se do jučer potajno nadali da će se taj turnir ipak održati i da ćemo skinuti to breme kvalifikacija reprezentacije na Olimpijske igre. Hoćemo li moći dalje trenirati i što će se dešavati, vidjet ćemo. Svi moramo pripaziti, proglašava se pandemija po cijelom svijetu i zaista se treba pridržavati uputa koje nam sugeriraju stručne osobe. Naše zdravstveno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Borisom Labarom i doc. dr. sc. Dinkom Pivalicom svima je dalo stručan savjet i upute kako se odgovorno ponašati”, zaključio je Ivica Tucak.