Ekipno prvenstvo

Plivači i plivačice Primorja CO, Kantride i Nevere na PH u Splitu

Meri Mataja (Kantrida)/Foto Arhiva NL

Meri Mataja (Kantrida)/Foto Arhiva NLRIJEKA Riječki plivači i plivačice otputovali su u Split gdje će se danas i sutra održati Ekipno prvenstvo Hrvatske. U A prvenstvu, u kojem se natječe osam najboljih hrvatskih klubova, za što bolji plasman borit će se plivači i plivačice Primorja Croatia osiguranja, koji su prošle godine prvenstvo okončali na petom, odnosno na trećem mjestu, dok titulu u obje kategorije brani zagrebačka Mladost.


U B prvenstvu boje riječkoga plivanja branit će plivači i plivačice Kantride, koji su prošle godine osvojili peto, odnosno četvrto mjesto, kao i plivači i plivačice Nevere. Plivači Nevere i prošle su se godine natjecali u B prvenstvu u kojem su osvojili treće mjesto, dok su plivačice osvojile drugo mjesto u C prvenstvu iza prvoplasirane Rijeke, koja je promovirana u viši rang natjecanja.


No, Rijeka je odustala od nastupa u Splitu jer nije mogla sakupiti dovoljan broj plivačica, čime je mjesto u B prvenstvu prepustila Neveri. Novi je to problem Rijeke, iz koje su otišli njezin glavni trener Gregor Habjanič i njegova životna partnerica i nekadašnja hrvatska reprezentativka Smiljana Marinović. No, njezina je uprava smislila kako stati na kraj svojim problemima pa je za travanj najavila spajanje s Neverom, mladi plivači koje u posljednje vrijeme postižu sve bolje rezultate.
Natjecanje u Splitu podijeljeno je u tri dijela, prvi je zakazan danas od 9 sati, drugi od 17 sati, dok nedjeljni dio prvenstva počinje u 9 sati.