A-2 Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB nakon Vojvodine i Zadra dočekuju niški Nais

Igor Duvnjak

Maroš Tkač (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Maroš Tkač (Primorje EB)/Foto Arhiva NLRIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su nakon duge natjecateljske pauze zaredali utakmicama u A2 Regionalnoj ligi. Poslije Zadra 1952 i novosadske Vojvodine, koje su igrači trenera Igora Hinića dobili s viskom razlikom, danas ugošćuju niški Nais.


– Kada smo igrali protiv Zadra 1952, počeli smo malo nervozno, ali pokazalo se da se naporno radilo dva i pol mjeseca tijekom kojih smo samo trenirali. Mene nije bilo jedan dio priprema jer sam bio s reprezentacijom Slovačke na Europskom prvenstvu – rekao je jedan od iskusnijih primorjaša, slovački napadač Maroš Tkač. – Protiv Vojvodine smo odigrali jako dobro, pogotovo u obrani. Cijeli susret smo igrali na jako visokoj razini i ako ostanemo na tome, imamo jako dobre šanse pobjeđivati u utakmicama koje slijede u ovoj Ligi šest najboljih. Važno je i što nismo nimalo podcijenili Vojvodinu, a pritom nam je navijanjem pomogla Armada, kojoj za to puno hvala.


Riječani su na trećem mjestu ljestvice iza Radničkog iz Kragujevca i šibenskog Solarisa, koji im odmiču četiri boda. No, Riječani imaju povoljan raspored, u preostalih pet utakmica čak četiri igraju na svom bazenu. Prvi izravno ulazi u A1 ligu, drugoplasirani će ići u razigravanje, Riječani iz prikrajka vrebaju svoju priliku. Večeras s niškim Naisom riječke su kapice u ulozi favorita, no to trebaju potvrditi u vodi.
– Spremali smo se za niške goste isto kao i za svakog drugog suparnika, s maksimalnim intenzitetom. Nismo goste nimalo podcijenili i nadam se da ćemo odigrati dobro kao i protiv Vojvodine, tako da budemo zadovoljni i mi i naši navijači.


Utakmica Primorja EB i Naisa na Kantridi igra se večeras od 20 sati.