A-2 regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB na velikom testu zrelosti kod Radničkog u Kragujevcu

Igor Duvnjak

Fran Čubranić, vratar Primorja EB/Foto Arhiva NL

Fran Čubranić, vratar Primorja EB/Foto Arhiva NLRIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su napokon mogli malo odahnuti nakon napornog ritma utakmica kako bi uhvatili zalet za daleko putovanje do Kragujevca gdje momčad trenera Riječana Igora Hinića dočekuje vodeći sastav A2 Regionalne lige, domaći Radnički.


– Cijelog tjedna smo se koncentrirali na ovu utakmicu s Radničkim. Trenirali smo maksimalno, a ujedno se i odmarali poslije gustog rasporeda utakmica. Spremni dočekujemo ovaj susret – kaže vratar primorjaša Fran Čubranić.


Riječani su do sada dobro odrađivali obaveze na dalekim gostovanjima, najprije su pobijedili Nais u Nišu te onda i Vojvodinu u Novom Sadu, također i Galeb iz Makarske u Splitu. Bili su uspješni i na Kantridi gdje ih je uspio svladati jedino šibenski Solaris koji s maksimalnim učinkom poslije šest kola, kao i Radnički, predvodi kolonu klubova A2 Regionalne lige. Primorjaši su odmah iza vodećeg tandema od kojega imaju jednu pobjedu manje.
– U biti smo igrali jako dobro ove sezone. Fizički smo jako dobro spremni, osim toga imamo jako dobar stav pri ulasku u utakmice. Zato i ostvarujemo dobre rezultate.


On i suigrači su svjesni težine večerašnjeg susreta protiv domaćina koji su puni ambicija i jedni su od glavnih kandidata za povratak u A1 Regionalnu ligu.


– Ovo će nam svakako biti jedna od težih utakmica u ovoj sezoni. Na gostovanjima smo do sada igrali jako dobro, dobro smo ih odradili, nastojat ćemo osvojiti i sada ova tri boda koja su jako vrijedna te i dalje biti uspješni na gostovanjima. Što se tiče dvojbi oko toga tko je favorit, time se uopće ne opterećujemo. Ne razmišljamo ni o tome, ni o suparnicima, nego isključivo o nama i našoj igri, o tome da pružimo ono što možemo, a onda ćemo videjeti što će biti.


Utakmica u Kragujevcu večeras počinje u 20 sati.