Najveća regata na svijetu

Slovenski biciklist Primož Roglič nakon Vuelte osvojio i Barcolanu

Hina

Ovogodišnja Barcolana okupila je 2015 brodova/Foto REUTERS

Ovogodišnja Barcolana okupila je 2015 brodova/Foto REUTERS

Na čuvenoj Barcolani u Tršćanskom zaljevu ove godine je jedrilo 2.015 brodova,a prošle je godine, na jubilarnom 50. izdanju, sudjelovalo rekordnih čak 2.700 jedrilica, što je upisano u Guinessovu knjigu rekorda.TRST Slovenska jedrilica Way of Life s kormiralom Gašperom Vinčecom pobjednica je tršćanske Barcolane, najveće regate na svijetu s masovnim startom, a član posade pobjedničke jedrilice bio je i biciklist Primož Roglič, koji je nedavno trijumfirao na čuvenoj utrci Vuelta.


Utrka je skraćena zbog oluje nad Trstom, a dobila ju je slovenska posada, koja je skraćenim ciljem prošla u vremenu od sat, 54 minute i 10 sekundi ispred crnogorskog Shininga s kormilarom Milošem Radonjićem i Scorpia, još jedne jedrilice sa slovenskom zastavom.


Vinčec je dvaput predstavljao Sloveniju na Olimpijskim igrama u klasi finn – u Ateni 2004 je osvojio 20. mjesto, a u Pekingu 2008 je bio sedmi. Way of Life se nekad zvao Maxi Jena, a na njoj je 2009. Mitja Kosmina također slavio na Barcolani.
Na čuvenoj Barcolani u Tršćanskom zaljevu ove godine je jedrilo 2.015 brodova,a prošle je godine, na jubilarnom 50. izdanju, sudjelovalo rekordnih čak 2.700 jedrilica, što je upisano u Guinessovu knjigu rekorda.