Liječenje u Clevelandu

Sandro Sukno u životnoj utakmici: Kapetan vaterpolske reprezentacije operirao srce

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Sukno je prošlog ljeta predvodio hrvatsku reprezentaciju do zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, no u listopadu su stigle šokantne vijesti da ima problema sa srcem. Pregled kod poznatog kardiologa u Rimu Paola Zeppillija te je dijagnoze potvrdio, a hrvatskom vaterpolistu bio je upitan i nastavak karijere.ZAGREB – Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno podvrgnut je operativnom zahvatu na srcu u klinici Cleveland u američkoj saveznoj državi Ohio.


Operativni zahvat izveo je jedan od najcjenjenijih svjetskih kardiokirurga dr. Nicholas SmeSmedira, a stanje našeg kapetana je dobro.


“Provedeno je planirano operativno liječenje i operativni zahvat na srcu je protekao bez komplikacija. Sada slijedi faza oporavka, te se liječnici nadaju da će se Sandro čim prije u potpunosti oporaviti, te biti u mogućnosti ponovo zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Njegov povratak u domovinu se očekuje za otprilike dva tjedna,” objavio je Hrvatski vaterpolski savez (HVS).
Sukno je prošlog ljeta predvodio hrvatsku reprezentaciju do zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, no u listopadu su stigle šokantne vijesti da ima problema sa srcem. Pregled kod poznatog kardiologa u Rimu Paola Zeppillija te je dijagnoze potvrdio, a hrvatskom vaterpolistu bio je upitan i nastavak karijere.


Sada je Sukno operiran, a nakon rehabilitacije bit će poznato i hoće li i gdje nastaviti karijeru.


HVS se zahvalio dr. Tomislavu Mihaljeviću voditelju Cleveland klinike na svesrdnoj pomoći oko organizacije i liječenja Sandra Sukna, te Hrvatskom olimpijskom odboru i Zdravstvenoj komisiji HOO na pomoći oko organizacije puta, smještaja i njegova liječenja.


“O tijeku daljnjeg liječenja i rehabilitaciji kapetana hrvatske vaterpolo reprezentacije izvijestit ćemo vas nakon njegovog povratka u Hrvatsku,” poručili su iz HVS-a.