Kompromisno riješenje

Regionalna liga se ne gasi, ali C. zvezda ipak neće u Splitu…

Igor DuvnjakRIJEKA Natjecanje vaterpolista u Regionalnoj ligi će se ipak nastaviti, kako stvari stoje Primorje Erste banka će u idućem kolu 23. veljače ugostiti niški Nais u razigravanju najboljih u A2 Regionalnoj ligi, a igrati će i ostali klubovi. Tako se barem može zaključiti iz priopćenja s izvanredne sjednice Upravnog odbora Regionalne lige, koja je održana u Beogradu. Bura je nastala nakon nemilog incidenta kada su huligani u subotu, 9. veljače, u splitskom kafiću napali vaterpoliste Crvene zvezde. U nemilom incidentu gostujući vaterpolisti su udarani i napadani i palicama, jedan se spašavao i ga je utakmica zvezdaša s Mornarom Brodospasom odgođena. U reakciji iz Srbije je poručeno da njihovi klubovi do kraja sezone neće igrati u Splitu ni u gradu unutar 200 kilometara od njega, što bi značilo da se njeće moći igrati niti u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku…


U Hrvatskom vaterpolskom savezu su uz sve osude splitskog incidenta bili protiv takve odluke, zaprijetio je raspad Regionalne lige i u takvoj pat poziciji je sazvan jučerašnji beogradski sastanak. Izgleda kako je na sastanku traženo i nađeno nekakvo bezbolno, kompromisno rješenje kako liga ipak ne bi bila ugašena.


Sa sjednice je emitirano priopćenje za javnost, koje je potpisao Perica Bukić, izvršni dopredsjednik HVS-a koji je i predsjednik Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige. U priopćenju stoji:
»Još jednom se najoštrije osuđuje incident u kojem su napadnuti igrači VK Crvena zvezda u Splitu. S obzirom na zamolbu VK Crvena zvezda da se njihove utakmice ne igraju u Splitu vezano na traumu napadnutih igrača, a uzevši u obzir da Mornar BS ne snosi odgovornost za gore navedeni događaj, utakmice Crvene zvezde sa splitskim klubovima Mornarom BS i POŠK-om se odgađaju do daljnjega.


Iskazana je podrška daljnjem natjecanju u okviru Regionalne vaterpolo lige koju i dalje podržavaju svi klubovi sudionici. Sljedeća sjednica UO RVL održat će se 12. ožujka 2019. prije odigravanja utakmice Europa kupa/Svjetske lige Hrvatska – Srbija u Sisku.


Prema porukama iz priopćenja može se zaključiti kako će se natjecanje u Regionalnoj ligi vaterpolista ipak nastaviti, a treba vidjeti što će donijeti najavljeni sisački sastanak Upravnog odbora.