Primorjaši krenuli pobjedom

MISLAV VRLIĆ: Najvažnije je sada dobiti Vojvodinu i Nais

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NLRIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su zaigrali konačno za bodove nakon pauze koja je dugo trajala, zaplivali su uspješno do očekivanih bodova u susretu s gostima iz Zadra 1952, stavivši sigurnom rukom potpis pod svoj učinak u ovom redovnom tijeku natjecanja A2 Regionalne lige. Sada su pred njima nove važne zadaće u iščekivanju okončanja zime i dolaska proljeća budući da su s treće pozicije ušli u novu Ligu šest iz koje će prvi izravno ući u A1 ligu, dok drugoplasirani ide u razigravanje za tu željenu promociju.


Dok je u Rijeci pozornost širokih gradskih masa bila usmjerena k fešti na kojoj je Rijeka od subote Europska prijestolnica kulture, na bazenu Kantride je redovna vjerna skupina navijača bodrila njihove mlade ljubimce koji su nakon početnom »usklađivanja instrumenata« lako i uspješno odsvirali pobjedničku melodiju, puneći pritom zadarsku mrežu. Na drugoj strani riječki golman Fran Čubranić je u prve tri četvrtine skupio deset obrana, primivši samo tri gola te je pobjednik bio poznat prije završnog čina predstave.


– Eto, stigla nam je i ova prva utakmica nakon dva i pol mjeseca priprema – kaže stasiti bek Riječana Mislav Vrlić, koji je u vatrometu golova sudjelovao s tri pogotka. – Još smo teški od svih tih treninga. Mislim da se to i vidjelo na utakmici. U toj posljednjoj četvrtini je, istina, branio naš drugi golman, ali opet puno je primiti sedam golova. Vidi se da smo još malo teški.
Vrlić i suigrači su za sobom ostavili redovni tijek prvenstva, misli su im usmjerene k Ligi šest u kojoj su pred njima Radnički iz Kragujevca i Solaris. Riječani imaju vrlo povoljan raspored u preostalih šest utakmica.


– U trećem kolu nam dolazi Radnički. Trebamo tu utakmicu dočekati neokrznuti u bodovnom učinku. Trebamo prije toga dobiti doma Vojvodinu i Nais, a pratit ćemo kako će u drugom kolu odigrati Radnički i Solaris, tako ćemo vidjeti koje nam se opcije otvaraju u toj utakmici. Svakako ćemo ići na pobjede. Prva i najvažnija opcija je dobiti Vojvodinu i Nais – poručio je Mislav Vrlić.