Zagrijavanje

GENERALKA ZA EP Poraz hrvatske vaterpolske reprezentacije od Mađarske

Hina

Adut Hrvatske - vratar Marko Bijač / Foto Pixsell

Adut Hrvatske - vratar Marko Bijač / Foto Pixsell

U svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti Mađari su uzvratili izabranicima Ivice Tucka za poraz na njihovom plivalištu u utakmici u kojoj su obje momčadi štedjele snagu za Europsko prvenstvu.ZAGREB U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo, što će se od 14. do 28. lipnja održati u Barceloni, vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Mađarske sa 4:6 (2:2, 1:2, 1:2, 0:0).


U svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti Mađari su uzvratili izabranicima Ivice Tucka za poraz na njihovom plivalištu u utakmici u kojoj su obje momčadi štedjele snagu za Europsko prvenstvu.


Golove za Hrvatsku dali su: Lončar dva te Vukičević i Garcia po jedan, a za Angyal dva, Manhertz, Vamos, Jansik i Batori za Mađarsku.
Nakon utakmice Tucak je obznanio imena 13-orice igrača koje vodi u Barcelonu. To su vratari: Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri: Luka Lončar i Josip Vrlić, braniči: Andro Bušlje, Marko Macan i Ivan Buljubašić te vanjski Maro Joković, Javier Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Lovre Miloš.


– Nadam da u Barceloni prije svega možemo očekivati dobru igru. Ovo je bilo izuzetno teško ljeto za mene kao izbornika u smislu kratkoće priprema, ozljeda, nogometne groznice u kojoj sam i ja sam, koja je usmjerila misli na nešto drugo. No, vjerujem da ćemo u Barceloni biti pravi, a ako smo pravi možemo puno. Mi smo prvaci svijeta, osvojili smo Europa kup i to nam treba biti dodatni motiv – rekao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.


U Barcelonu naši reprezentativci putuju danas, a prvi nastup imat će u ponedjeljak kada će u prvom kolu skupine C igrati protiv Nizozemske. Protiv Turske igraju 18. srpnja, a 20. srpnja će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv reprezentacije Grčke.