PH u plivanju

Dođite na Kantridu uživati u plivačkim poslasticama

Ivana Vaupotić

Andrej Belaić, Mislav Sever, Dalibor Krebelj, Sanja Jovanović, Marin Ercegović, Ana Petrović i Smiljana Marinović/S. DREHCSLER

Andrej Belaić, Mislav Sever, Dalibor Krebelj, Sanja Jovanović, Marin Ercegović, Ana Petrović i Smiljana Marinović/S. DREHCSLER

Vjerujem da ćemo imati tri dana dobroga plivanja u Rijeci, poslastice će sigurno biti utrke slobodnim stilom – kaže Dalibor KrebeljRIJEKA Od danas do nedjelje na bazenu na Kantridi održat će se prvenstvo Hrvatske u plivanju, što će okupiti 406 plivača i plivačica iz 36 klubova. Riječ je o prvenstvu što će na neki način biti povijesno budući da će ga prvi put organizirati četiri riječka kluba, Primorje CO, Rijeka, Kantrida i Nevera.


– Sretni smo što će se prvenstvo Hrvatske održati upravo u Rijeci i što će ga zajednički organizirati četiri riječka kluba. Kantrida ove godine slavi pet godina postojanja, Rijeka i Nevera 10, a Primorje pak 110. rođendan. Tako da smo organizacijom ovoga prvenstva na neki način proslavili i obljetnice naših klubova. Plivače ne želimo opterećivati nekim prevelikim očekivanjima, sigurni smo da će svi dati sve od sebe i priuštiti nam puno dobrih utrka – rekla je Sanja Jovanović, sportska direktorica Primorja CO, na konferenciji za novinare održanoj u trofejnoj sali bazena na Kantridi, kojoj su nazočili i predstavnici ostalih klubova organizatora, plivačica Rijeke Ana Petrović, plivačica i trenerica Rijeke Smiljana Marinović, plivač Primorja CO Marin Ercegović, trener Nevere Andrej Belaić, sportski direktor i trener Kantride Dalibor Krebelj, te reprezentativac Kantride koji se vratio sa SP-a u kratkim bazenima Mislav Sever.


– Vjerujem da ćemo imati tri dana dobroga plivanja u Rijeci, poslastice će sigurno biti utrke slobodnim stilom u kojima će osim našeg Mislava Severa i »primorjaša« Marina Ercegovića, koji je prije dva dana stigao iz SAD-a gdje studira, biti i Nikola Miljenić, koji je također došao iz Amerike. Tu je i Puljanin Bruno Blašković, njih četvorica su u planu za hrvatsku štafetu na europskom prvenstvu iduće godine. Ukratko, imat ćemo u čemu uživati, stoga pozivam gledatelje da dođu na bazen – poručio je Krebelj.
Smiljana Marinović, nekadašnja hrvatska reprezentativka, ove sezone stalno popravlja europske rekorde u konkurenciji veteranki od 40 do 44 godine, na ovom će se prvenstvu nadmetati s puno mlađim prsašicama, a sve u cilju priprema za svjetsko prvenstvo u srpnju iduće godine.


– Ovo je prvenstvo jedna od usputnih stanica do mojeg cilja, svjetskoga prvenstva, a vjerujem da će me mlade cure pogurati da otplivam svoje najbolje rezultate.


Mislav Sever prošle je subote završio nastup na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima u Kini, danas počinje lov na titule državnoga prvaka u utrkama na 50 i 100 slobodno te 50 i 100 delfin.


– Domaći teren uvijek je dodatna motivacija. Moja želja su osobni rekordi, vidjet ćemo hoće li mi se ispuniti.


Plivači Nevere također imaju ambicija u domaćem bazenu, potvrdio je to njihov trener Andrej Belaić.


– Svi su spremni, zadovoljan sam kako su odradili pripreme.


Sva tri dana finalna natjecanja počinju u 17 sati.