Pandemija

Srbija prijavila 68 novih zaraza koronavirusom i još jedan smrtni slučaj

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Krizni stožer srbijanske vlade priopćio je u nedjelju da je na bolničkom liječenju 337 pacijenata, a 25 ih je respiratorima i na intenzivnoj njeziU posljednja 24 sata Srbija je prijavila 3.175 testiranih uzoraka i 68 novih zaraza koronavirusom te još jedan smrtni slučaj, dosad ukupno 741.


Krizni stožer srbijanske vlade priopćio je u nedjelju da je na bolničkom liječenju 337 pacijenata, a 25 ih je respiratorima i na intenzivnoj njezi.


Od početka epidemije 6. ožujka registrirano je ukupno 22.908 slučajeva zaraze koronavirusom, a obavljen je 1.072.801 test.
U Srbiji su od petka u 18 sati na snazi mjere pojačanog nadzora uz obvezu svih njezinih državljana koji se vraćaju s godišnjih odmora, poglavito iz Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine, da se prijave u elektronički covid sustav ili osobnom liječniku radi bržeg reagiranja u slučaju pojave simptoma covida 19.


Do sada se, prema službenim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”, javilo oko 10.000 građana, a ako im se u narednih 10 dana ne pojave simptomi covida 19, bit će odjavljeni s nadzora.