ODLUKA NADZORNOG ODBORA

Imenovana nova Uprava Vindije: Nenad Klepač umjesto preminulog Dragutina Drka

Hina

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Photo: Marko Jurinec/PIXSELLZAGREB – Nadzorni odbor (NO) Vindije imenovao je novu Upravu kompanije, a za predsjednika je izabran dosadašnji član Uprave i direktor komercijalnog sektora Nenad Klepač, objavili su u utorak iz Vindije.


Klepač je, kako se navodi, iskusni menadžer koji je čitavu karijeru, više od 30 godina proveo u Vindiji. Naslijedit će na tom mjestu dugogodišnjeg direktora Vindije Dragutina Drka, koji je umro 8. veljače u 84. godini. Drk je bio većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.


Novu Upravu čine još Tamara Drk-Vojnović, Saša Vojnović, Dubravka Drk Mravlinčić i Alan Mravlinčić. Novoizabrani tim nastavit će upravljati sustavom koji objedinjuje 13 tvrtki te broji oko 3.700 zaposlenih, navodi se u priopćenju.
Klepač je najavio nastavak razvoja Vindije i ostvarenja vizije prehrambenog lidera, istaknuvši pritom važnost iskusnog i stručnog tima u upravljanju poslovnom grupom regionalnog značaja.


“Vindija je danas u nacionalnim i regionalnim razmjerima sinonim za kvalitetu, kontinuitet i višedesetljetnu tradiciju, a među prioritetima držimo očuvanje domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Tim putem nastavit ćemo ostvarivati viziju moderne, konkurentne, inovativne prehrambene kompanije”, izjavio je Klepač.


Vindija je 1959. započela s radom kao mala gradska mljekara koja je u idućih šest desetljeća izrasla u jednu od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji.


Danas je Grupa Vindija jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija koja objedinjuje ukupno 13 tvrtki članica, od kojih se sedam nalazi u Hrvatskoj (Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina).


Grupa danas broji 3.663 zaposlenih te surađuje s 1.373 kooperanata.