Svečanost

Dodjela u Gervaisu: Jedriličar Enrico Marotti prvo je ime sporta u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto David Kurti

Foto David Kurti

Jedriličar vološćanskog DSNM-a se u 2021. godini po drugi put okrunio titulom svjetskog prvaka. Najuspješnija seniorska ekipa je Klub odbojke na pijesku, a ženske ekipa streljačice DVD-a OpatijaOPATIJA – Na prigodnoj svečanosti, sinoć je u Centru »Gervais« održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije u 2020./2021. godini.


Organizator svečane dodjele nagrada je bio Sportski savez grada Opatije na čelu s predsjednikom Dragutinom Galinom koji je čestitao najuspješnijima, te svima zaželio nove uspjehe u 2022. godini. Uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19, sportska natjecanja u protekle dvije godine održavala su se u smanjenom obimu te je opatijski Sportski savez ove godine dodijelio priznanja objedinjena za 2020. i 2021. godinu. Nagrade su uručene u prisutnosti glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača i pomoćnika glavnog tajnika i voditelja Ureda za programe lokalnog sporta Hrvoja Balena, glavne tajnice Zajednice sportova PGŽ-a Katje Luketić, tajnika Zajednice sportskih udruga grada Rijeke Slaviše Bradića, predsjednice opatijskog Gradskog vijeća Neve Slani te gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina sa zamjenicom Kristinom Đukić. Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije (Zlata Torbarina, Kristina Tubić, Mario Šikić, Igor Puž, Dragutin Galina, Višnja Hrmić i Dušan Benko) izabrao je laureate o kojima je prikazan i kratak film, a svečanost je vodio Neno Pavinčić.


Svjetski prvak


Najuspješnijim sportašem proglašen je Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, najuspješniji hrvatski jedriličar, koji je više puta bio sportaš grada Opatije, tri puta sportaš PGŽ-a, nositelj je prestižne državne nagrade Franjo Bučar, višestruki državni prvak i europski prvak. U 2021. godini se po drugi put okrunio titulom svjetskog prvaka. Najuspješnija seniorska ekipa je Klub odbojke na pijesku u sastavu Ivan Đorđević, Filip Silić, Nikša Dell Orco, Aleksandar Gavrilov, Ivan Lozić, Sandro Dukić, Danijel Pokeršnik, Nenad Šormaz, Vid Čargonja, Nedeljko Nikolić, Matija Donevski, Marko Ličina i Kristian Smiljanić, dok najuspješniju žensku seniorsku ekipu čine članice Streljačkog kluba DVD-a Opatija u sastavu Iva Kukuruzović, Ana Kukuruzović i Natali Voskion. Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Ian Priskić iz Kickboxing kluba Opatija Fight Club, a najbolja juniorka je Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija.
Najuspješnija kadetkinja je Dora Biondić iz Teniskog kluba Opatija. Najuspješnija muška kadetska ekipa dolazi iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08 u sastavu Marko Brumnjak, Borna Šušnjić i Teo Milotić, dok je za najbolju žensku kadetsku ekipu proglašena ekipa Karate kluba Opatija u sastavu Jana Redžić, Lana Rogović i Sara Tadej.


Posebna priznanja


Posebno priznanje za vrhunske sportske rezultate dobila je ekipa Automobilističkog kluba Opatija motorsport u sastavu Viliam Prodan, Zoran Raštegorac, Marsel Katić, Denis Rubinić, Eris Marotti, Marko Marotti, Mateo Butorac, Igor Puž, Paolo Mavričić, Sanjin Rubinić, Igor Vareško i Marko Stiperski. Najuspješniji sportaš s invaliditetom je Vjekoslav Gregorović iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08. Zaslužni sportski djelatnik je Miloš Dekleva iz Streljačkog kluba DVD Opatija.


Nagrađeni su i perspektivni sportaši – Mauro Liber i Frane Vlah iz Vaterpolo kluba Opatija te Alexandra Ivanova i Maro Bratonja iz Jedriličarskog kluba Opatija. Posebno priznanje je otišlo u ruke Roberta Jurkovića iz Društva za športsku rekreaciju Marinovi prijatelji.