KOHABITACIJA

Bojan Kurelić prvi čovjek Općinskog vijeća Viškova

Biljana Savić

MATEO LEVAK

MATEO LEVAK

Novo vijeće ima 15 vijećnika, dva manje nego u proteklom mandatu, a uz Kurelića, za potpredsjednike su izabrani Mateo Rajkovača, HDZ-ov vijećnik i u prošlom mandatu, te Snježana Podobnik, dosadašnja zamjenica načelnice Sanje UdovićVIŠKOVO – Bojan Kurelić iz Akcije mladih novi je predsjednik Općinskog vijeća Viškova, a njegovi su potpredsjednici Mateo Rajkovača, HDZ-ov vijećnik i u prošlom mandatu,te Snježana Podobnik (koalicija SDP-PGS-HSS-HSU), dosadašnja zamjenica načelnice Sanje Udović. Za Kurelića i Rajkovaču je ruku diglo osmero vijećnika (4 iz HDZ-a, tri iz Akcije mladih i jedna iz Kvarnerske inicijative), dok su vijećnici SDP-ove koalicije bili suzdržani. Snježana Podobnik izabrana je jednoglasno.


Novo vijeće ima 15 vijećnika, dva manje nego do sada , kohabitacijsko je i za očekivati je da odluke neće prolaziti lako jer apsolutne većine nema, što se pokazalo već na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici na kojoj je SDP-ova koalicija iz koje dolazi načelnica Udović nadglasana od vijećnika svih ostalih stranaka.


Koalicija SDP-PGS-HSS-HSU imat će sedam vijećnika, HDZ četiri, Akcija mladih tri i Kvarnerska inicijativa jednu vijećnicu. Dosadašnja vijećnica HDZ-a i kandidatkinja za načelnicu Marina Tomić Pujić obnašat će vijećničku funkciju u Skupštini PGŽ-a pa je svoje mjesto u Viškovu prepustila Ivanu Gržeti. Novo lice je i Tamara Smokvina koja je uime Kvarnerske inicijative također bila u utrci za načelnicu.
Nova je i Tajana Saršon Radaljac, kao pojačanje Akciji mladih uz Kurelića i Mirnu Međimorec. I već iskusni Dinko Beaković ušao je u vijeće kao kandidat HDZ-a, a nova lica SDP-ove koalicije su Marina Petrc Tomić, Suzana Markanović Vezmar i Goran Janković koji je predstavnik srpske manjine. Načelnica Udović i predsjednik vijeća Kurelić svima su čestitali, najavili četiri vrlo izazovne godine te izrazili uvjerenje u dobru suradnju u interesu građana.