PRIVEDEN IU PNUSKOK

Afera Janaf: Nakon HDZ-ovca Barišića, uhićen i SDP-ovac Grgić

P. N., Hina

Foto Borna Filić, Pixsell

Foto Borna Filić, Pixsell

"Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a", kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović ViskovićNakon što mu je danas skinut imunitet odlukom zastupnika u Hrvatskom Saboru, uhićen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.


“Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a”, priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.


To je u izjavi potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.
Samo nekoliko sati nakon Barišića, uhićen je i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. slijedi mu ispitivanje u sjedištu PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.


Policija je već počela pretres kuće velikogoričkog gradonačelnika.


Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.


Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.


Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.


Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je deset osumnjičenih predano ili će biti predano pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu.