PH U BOĆANJU

Završni turnir doigravanja boćarskog prvenstva Hrvatske: Vargon izborio finale, Biston na putu prema šestoj kruni

Valentina Prokić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Pokazali smo da možemo odigrati čvrstu utakmicu i želim da moji igrači to još jednom pokažu danas. Bit će zanimljiva utakmica za koju se nadam da će se prelomiti na našu stranu - kaže trener Riječana Čedo Vukelić



RIJEKA – Boćari Vargona plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske što se igra u Komiži na Visu. Vargon je u polufinalnom dvoboju pobijedio Istru Poreč 15:11.


– Igrali smo dobro cijelu utakmicu i držali rezultat pod kontrolom. Stvorili smo prednost za zadnje igre što je vrlo važno. Kako sam i predviđao, pobijedili smo u jednom brzinskom. Utakmica se prelomila u preciznom izbijanju jer smo mi dobili oba precizna, Buterin i Marčelja su tu potegnuli. Tih 11:7 uoči zadnjih igara su jako puno značili jer je Istra Poreč bila pod puno većim pritiskom. Joško Buterin nastavio je s vrhunskim igrama iz četvrtfinala, ali ne samo on, već se cijela ekipa borila vrhunski i odradila sjajan posao – rekao je nakon susreta trener Vargona Čedo Vukelić.


Riječki će se boćari za naslov prvaka u finalu boriti sa Bistonom Makarska rivijera, koji je pobijedio prošlogodišnje prvake boćare Pule 16:10. Biston Makarska rivijera je prvi put u prilici ponijeti titulu prvaka Hrvatske, a momčad u kojoj igraju Ante Grančić, Marino Milićević te braća Pero i Marin Ćubela definitivno može biti favorit.




– Želimo odigrati još jednu vrhunsku utakmicu. Forma nam se dizala iz utakmice u utakmicu, a tako i rezultati u tehničkim disciplinama. Pokazali smo da možemo odigrati čvrstu utakmicu i želim da moji igrači to još jednom pokažu danas. Mi nemamo pritisak da moramo osvojiti naslov, a Bistonu je ovo prva prilika za naslov. Imaju u momčadi vrhunske igrače, bivše svjetske prvake, ali i mi imamo svoje adute. Bit će zanimljiva utakmica za koju se nadam da će se prelomiti na našu stranu – poručio je Vukelić.


Istra Poreč – Vargon 11:15

Pojedinačno (3:3): Lukšić – Šestan 7:7, Špelić – Buterin 7:8, Tadić – Marčelja 13:8. Par (4:0): Smolica, Tadić – Marčelja, Pavia 11:4, Smolica, Načinović – Gulja, Šestan 13:1. Trojka (0:4): Barbaro, Križmanić, Načinović – Jelovica, Gulja, Guštin 7:8, Lukšić, Barbaro, Kraljić – Jelovica, Guštin, Pavia 3:7. Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Špelić – Buterin 21:24. Brzinsko izbijanje (2:2): Kraljić – Glavić 42/48:30/47, Načinović – Guštin 39/47:43/49. Precizno izbijanje (0:4): Špelić – Buterin 18:20, Tadić – Marčelja 16:18. Štafetno izbijanje (2:0): Načinović, Kraljić – Glavić, Guštin 51/58:37/55.