HT Premijer liga

Zadar poveo u finalnoj seriji protiv Splićana, na utakmicu došli i Livaja, Perišić, Balić…

Hina, Portal Novilist.hr

Luka Božić/Foto PIXSELL

Luka Božić/Foto PIXSELL

Zadrane je u ovom slavlju predvodio Luka Božić koji je postigao 22 poena, a tome je dodao šest skokova i četiri asistencije. Karlo Žganec je ubacio 17 poena uz 13 skokova i četiri asistencije, dok je Dario Drežnjak susret završio sa 16 poena i osam skokova



SPLIT Košarkaši Zadra poveli su s 1-0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske, u gostima su Zadrani pobijedili Split 85-76(24-16, 18-30, 16-13, 27-17).


Splićani su bolje otvorili utakmicu te su poveli 14-7, ali Zadar se vrlo brzo oporavio od takvog starta. Prvu četvrtinu Zadrani su okončali s lijepom prednosti od 24-16.


Tijekom druge dionice Split je dohvatio zaostatak nakon čega je sve do pred sam kraj ogleda trajala krajnje neizvjesna borba u kojoj se ni jedan od suparnika nije uspio osjetnije odvojiti.




U tome je ipak uspio Zadar koji je počeo stvarati razliku tijekom posljednje četvrtine, a Žganec je pet minuta prije kraja zabio tricu za 71-63 Zadrana, a konačna potvrda da će u prvom susretu finala slaviti gosti dogodila se dvije i pol minute prije kraja kada je Lakić pogodio tricu za 76-63.


Zadrane je u ovom slavlju predvodio Luka Božić koji je postigao 22 poena, a tome je dodao šest skokova i četiri asistencije. Karlo Žganec je ubacio 17 poena uz 13 skokova i četiri asistencije, dok je Dario Drežnjak susret završio sa 16 poena i osam skokova.


Kod Splita su najbolji bili Shannon Shorter sa 17 koševa i sedam skokova, dok je Tyrell Nelson dodao 14 poena uz devet skokova.


Drugoj utakmici također je domaćin Split, a odigrat će se u četvrtak, s početkom u 20 sati. Treća utakmica igra se u Zadru, 4. lipnja, a potom se potencijalna četvrta igra ponovno u Zadru 6. lipnja te potencijalna, odlučujuća peta, u Splitu 9. lipnja.


Inače, utakmicu su došle pogledati i brojne poznate osobe, poput nogometnih reprezentativaca Marka Livaje i Ivana Perišića te rukometne legende Ivana Balića. Na utakmici su bili i Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.