Liga za ostanak

Škrljevčani izgubili dobivenu utakmicu, bivši Zeleni odveli Goricu do važne pobjede u borbi za ostanak

Katarina Blažević

Derryck Thornton/Foto S. DRECHSLER

Derryck Thornton/Foto S. DRECHSLER

Uljarević i Batur u završnici precizni s crte slobodnih bacanja, a Thornton sa sirenom promašio produžetak



MAVRINCI Susret 4. kola Lige za ostanak HT Premijer lige: DepoLink Škrljevo – Gorica 69:71 (22:13, 19:17, 16:18, 12:23). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 200. Suci: Roglić (Split), Hordov (Zadar) i Stanković (Rijeka).


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Gulin 13 (0-3), Jelić 5, Thornton 19 (3-4), Antunović 8, Barišić 14 (1-1), Bart, Kujundžić, Rajčić 5, Ramme 2, Šarić 3 (1-1), Ćošić, Svoboda.


GORICA: Uljarević 10 (2-2), Mašić 6 (1-2), Cinac 21 (4-6), Batur 22 (2-4), Lužaić 8 (1-3), Jelenković, Majić, Nakić-Vojnović, Miloloža, Porobić, Madunić 2, Gunjina 2 (2-2).




Gorak i nevjerojatan poraz u Mavrincima. Košarkaši DepoLink Škrljeva u važnom su derbiju začelja protiv Gorice vodili od prve minute do 24 sekunde prije kraja susreta kada je bivši Zeleni, Karlo Uljarević, ubacio dva slobodna bacanja za 70:69. Ivan Batur, također bivši igrač Škrljeva, sekundu uoči kraja utakmice dodao je još jedan poen s crte slobodnih bacanja, da bi Thornton sa zvukom sirene promašio šut za izjednačenje i produžetak.


Ovaj je poraz Škrljevčane, koji imaju upisanih sedam pobjeda, ponovo bacio u zonu ispadanja. Zabok ima isti omjer pobjeda i poraza kao Zeleni, ali i utakmicu manje, te će sutra igrati s posljednjeplasiranim Alkarom, koji ima šest pobjeda.


Gosti su u Mavrincima u trećoj četvrtini počeli smanjivati zaostatak za domaćinom, koji je na poluvremenu vodio 11 poena razlike (41:30), nakon što je prvih 20 minuta prošlo u dominaciji Škrljevčana. Šut i skok bio je na strani Rajkovićevih igrača, dobrom obranom domaći su zaustavili Goričane, koji su u ključnim trenucima nizali promašaje te gubili lopte, što je Škrljevo znalo iskoristiti.


U drugom poluvremenu posebno je popustio skok Škrljeva, zbog čega je kod rezultata 51:45 trener domaćih vratio Barišića u igru, ali Rajkovićevi igrači bili su nesigurniji, dok su gostujući bili agresivniji i borbeniji. Nakon što je Cinac položio za 59:56, gosti su dosta toga i promašili, ali lijepom akcijom i košem Mašića tri minute prije kraja stigli su ponovo na tri poena zaostatka (61:58). Batur je tricom izjednačio (61:61), nakon čega je zadnje dvije i pol minute na parketu bio potpuni egal. Barišić je ubacio nevjerojatna dva poena, lopta se od vrha table odbila u koš (68:66), ali nervozniji domaćini krenuli su redati osobne pogreške.


Lužaić i Cinac ubacili su po jedan poen, Uljarević je potom dodao dva, kojima su gosti došli do prvoga vodstva 24 sekunde prije kraja (69:70). Batur je nastavio, a najbolji pojedinac Škrljeva na utakmici, Thornton, nije uspio ubaciti onaj najvažniji šut…