Triatlonac Rivala

VIDEO Bribirac Gabriel Barac osvojio prvo mjesto na Triatlon junior kupu u litavskom Panavežisu

Zlatko Horvat

Foto Privatna arhiva

Foto Privatna arhiva

Drugi je bio Mađar Marton Kropko (27:42), a treći Estonac Gregor Rasva (27:42). Četvrti je bio Marin Stipčević (28:16), peti Filip Vilenica (28:27)



PANEVEŽIS – Bribirac Gabriel Barac, triatlonac Rivala, osvojio je prvo mjesto na Triatlon junior kupu u litavskom Panavežisu, ostvarivši najveći uspjeh u mladoj karijeri. Ujedno je Hrvatskoj donio prvu pobjedu na europskim triatlonskim natjecanjima. Plivalo se 350 metara, vozilo 10 kilometara biciklom i trčalo 2,5 kilometra.


– Vrlo dobra utrka. Moram biti sretan, ovo je moje prvo postolje, prva pobjeda u Europskom kupu. Utrka je bila dobra, plivao sam u prvoj grupi, na bicikl uskočio odmah iza lidera. S bicikla sam sišao prvi i u trčanju sačuvao vodstvo. Dobro sam odradio i izmjene, za koje kažu da su četvrti sport triatlona jer u tom dijelu možeš izgubiti puno vremena – kaže Gabriel Barac, koji je slavio s vremenom 27:31 minuta. Drugi je bio Mađar Marton Kropko (27:42), a treći Estonac Gregor Rasva (27:42). Četvrti je bio Marin Stipčević (28:16), peti Filip Vilenica (28:27).


Antonio Franko bio je peti u utrci Svjetske serije za paratriatlonce u Swanseau. Slavio je Francuz Alexis Hanquinquant (16:40 minuta), dok je Franko za peto mjesto ciljem prošao za 17:57 minuta.