Istarska rivijera

Ukrajinski tenisač uvjerljivom finalnom partijom osvojio opatijski turnir

Hina

Foto Twitter

Foto Twitter

Mladi 22-godišnji Ukrajinac je za pobjedu protiv godinu dana starijeg Talijana trebao 75 minuta ispustivši samo jedan gem



OPATIJA Ukrajinski tenisač Oleksandr Ovčarenko (ATP – 788.) pobjednik je posljednjeg turnira 52. izdanja Istarske rivijere koji je u nedjelju završen u Opatiji nakon što je u finalnom dvoboju svladao Talijana Federica Arnaboldija (ATP – 586.) sa 6-1, 6-0.


Mladi 22-godišnji Ukrajinac je za pobjedu protiv godinu dana starijeg Talijana trebao 75 minuta ispustivši samo jedan gem.


Međutim, dvoboj je bio mnogo neizvjesniji nego što to konačan rezultat pokazuje. Arnaboldi je u prvom setu imao pet prilika za ‘break’, ali je ostao bez realizacije, za razliku od Ovčarenka, koji je u meču šest puta uspio oduzeti servis suparniku, s time da je Talijan i spasio sedam ‘break’-lopti.




Ukrajinac je definitivno slomio Arnaboldijev otpor kad je u četvrtom gemu drugog seta došao do ‘breaka’ nakon 20 odigranih poena te poveo sa 4-0.


Za Ovčarenka je ovo prvi pojedinačni naslov na ITF World Touru na hrvatskom tlu, a ukupno četvrti u karijeri, do kojeg je stigao u svom šestom finalu. No, drugu godinu zaredom je osjetio slast osvajanja trofeja na terenima TK Opatija, jer je prošle godine bio pobjednik u konkurenciji parova sa sunarodnjakom Viačeslavom Bielinskijem.


Ukrajinac je za pobjedu u Opatiji osvojio 15 ATP bodova i novčanu nagradu od 2.160 američkih dolara.


Arnaboldi je u svom devetom finalu na ITF World Touru ostao na tri naslova, a plasmanom u meč za naslov je zaradio osam ATP bodova i 1.272 USD.