Tenis

Poljičak u četvrtfinalu opatijskog ITF turnira, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli osvojiti ni set

Zlatko Horvat

Foto ITFTENNIS

Foto ITFTENNIS

Splićanin je sa 4:6, 6:4, 6:2 svladao osmog nositelja, 22-godišnjeg Srbina Dušana Obradovića, preokrenuvši set i »break« zaostatka



OPATIJA Mili Poljičak jedini je od četvorice hrvatskih tenisača uspio izboriti četvrtfinale ITF M15 turnira u Opatiji, posljednjeg od triju natjecanja na 52. izdanju Istarske rivijere. Splićanin je sa 4:6, 6:4, 6:2 svladao osmog nositelja, 22-godišnjeg Srbina Dušana Obradovića, preokrenuvši set i »break« zaostatka. Obradović je vodio 6:4, 2:1 uz servis, ali 19-godišnji Poljičak je odmah uzvratio, a zatim nakon 4:4 osvojio šest gemova u nizu.


Za plasman u polufinale Poljičak će se boriti protiv srpskog kvalifikanta Vuka Rađenovića koji je iznenadio trećeg nositelja i branitelja prošlogodišnjeg naslova Vjačeslava Bjelinskija. Ukrajinac je propustio prednost od 6:0, 5:3…


Preostala trojica hrvatskih predstavnika nisu uspjela osvojiti set. Najveća su očekivanja bila od drugog nositelja, Splićanina Luke Mikruta, ali ga je 22-godišnji Talijan Alessandro Pecci pobijedio sa 6:3, 6:2. Šesnaestogodišnji Splićanin Duje Markovina Opatiju će pamtiti kao mjesto u kojem je osvojio svoj prvi ATP bod. Na četvrtfinale će još morati pričekati jer se 22-godišnji Ukrajinac Oleksandr Ovčarenko pokazao prečvrstim suparnikom i slavio sa 6:4, 6:2. I Riječanin Mateo Martinović ostao je na jednom osvojenom bodu, a protiv petog nositelja Tommasa Compagnuccija uspio je osvojiti dva gema (6:1, 6:1).




Mikrut je ostao u utrci za trećim trofejom u konkurenciji parova. Mikrut i Poljičak su nakon prave drame u četvrtfinalu svladali Jerka Brkića i Marina Jakića s 3:6, 6:3, 10:8.


Challenger u Zadru, 2. kolo: Serdarušić – Kolar (Češ) 2:6, 6:3, 6:2.