Tenis

Mili Poljičak uvjerljivo započeo svoju premijeru na ITF turniru u Opatiji

Portal Novilist.hr

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Hrvatska će tako u glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji imati šestoricu predstavnika koji će svoje mečeve prvog kola igrati u srijedu



OPATIJA Mili Poljičak (ATP – 841.) je na uvjerljiv način započeo svoj premijerni nastup na ITF M15 turniru u Opatiji, 19-godišnji Splićanin je u prvom kolu pojedinačne konkurencije svladao Nijemca Marca Majdandzica 6-3, 6-0 za samo 76 minuta.


Hrvatska će tako u glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji imati šestoricu predstavnika koji će svoje mečeve prvog kola igrati u srijedu. Prošlogodišnji polufinalist Luka Mikrut (ATP – 485.) je postavljen za drugog nositelja i za suparnika će imati Talijana Gabrielea Vulpittu (ATP – 1429.).


Za svoj prvi ATP bod u karijeri međusobno će se obračunati igrači s pozivnicom, 17-godišnji Lovro Maričić i 22-godišnji Mateo Martinović. Svoje suparnike su iz kvalifikacija dobili 20-godišnji Ante Petar Ercegović i 16-godišnji Duje Markovina, koji će također pokušati doći do prvog ATP boda u karijeri. Da bi to ostvario, Ercegović će morati pobijediti 24-godišnjeg Nijemca Nou Thurnera, a Markovini će trebati pobjeda protiv 22-godišnjeg Slovenca Jana Kupčiča (ATP – 1375.).