Sjajan rezultat

Treća pobjeda zaredom bez izgubljenog seta! Hrvatske odbojkašice nastavile s dominacijom na Europskom prvenstvu u Zadru

Luka Medak

Klara Perić/Foto PIXSELL

Klara Perić/Foto PIXSELL

Hrvatska je tako vodeća u skupini s maksimalnih devet bodova iz tri dvoboja, dok je Slovačka i nakon drugog nastupa bez bodova. Sljedeći nastup Hrvatska će imati u utorak protiv Mađarske, a pobjedom u tom dvoboju bi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini



RIJEKA Odbojkašice Hrvatske ostvarile su i treću pobjedu u nizu. Kao i u susretima sa Švicarskom i Bjelorusijom, Hrvatska je i protiv Slovačke ostvarila dominantnu pobjedu bez izgubljenog seta, iako je nešto slabije ušla u susret.


Odmah na početku prvog seta Slovakinje su stvorile prednost od tri poena razlike, koju su uspješno držale veći dio perioda. Hrvatske odbojkašice nikako nisu mogle napraviti mini-seriju kojom bi uspjele smanjiti zaostatak, a nije pomogla niti minuta odmora trenera Santarellija na 12:16 jer su Slovakinje nakon toga pobjegle na čak osam poena razlike.


Ipak, Hrvatska se nije predala, servis je preuzela tehničarka Klara Perić, a sa šest uzastopnih poena Hrvatska je izjednačila na 20:20, a vrlo brzo i povela 22:21 u najboljem mogućem trenutku te s 25:21 zaključila prvi set.




Hrvatska je iskoristila nalet iz prvog seta i furiozno ušla u drugu dionicu, otvorivši ju s velikih 7:1. Zvao je trener Slovačke minutu odmora te tako pokušao slomiti sjajan ritam hrvatskih odbojkašica, no to mu nije pošlo za rukom. Prednost se samo povećavala, Hrvatska je na 19:9 došla do svoje prve dvoznamenkaste prednosti i mirno privela drugi set kraju.


Izabranice Danielea Santarellija krenule su i u treći period pune samopouzdanja. Slovakinje su uspjele zadržavati nalet hrvatskih odbojkašica tek na samom početku, kada su na 6:5 još uvijek držale priključak, ali Hrvatska je zatim jednostavno ubacila u brzinu više i nizom od čak osam poena povela 14:5, dok je ostatak seta, pa i meča, postala samo formalnost.


Hrvatska je tako vodeća u skupini s maksimalnih devet bodova iz tri dvoboja, dok je Slovačka i nakon drugog nastupa bez bodova. Sljedeći nastup Hrvatska će imati u utorak protiv Mađarske, a pobjedom u tom dvoboju bi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, dok ju u srijedu očekuje vjerojatni susret za prvo mjesto u skupini protiv Italije.