Dvojbene situacije

Strahonja komentirao sudačke odluke na Jadranskom derbiju: “Livaja je mogao dobiti i drugi žuti karton”

Portal Novilist.hr

Marko Livaja i Nino Galović tijekom derbija/Foto S. DRECHSLER

Marko Livaja i Nino Galović tijekom derbija/Foto S. DRECHSLER

Ako gledamo izolirano, a ne u kontekstu svega što se događalo, onda je Livaja zaslužio disciplinsku mjeru zbog nesportskog ponašanja jer je s trideset metara udaljenosti svjesno dotrčao u jednu incidentnu situaciju - kaže sudački ekspert



RIJEKA Sudački ekspert Marijo Strahonja već standardno svakog ponedjeljka komentira sudačke odluke protekloga kola HNL-a u HTV-ovoj emisiji Stadion, a večeras je Strahonja imao što i za komentirati nakon derbija Rijeke i Hajduka.


Utakmica u kojoj smo vidjeli utrčavanje navijača na teren, dva penala, provokacije igrača… Livaja je baš zbog provokacije prilikom proslave gola zaradio žuti karton. Strahonja je naglasio kako razumije odluku suca da mu ne da i drugi žuti karton, iako i sam kaže kako ga je lako mogao dobiti zbog svjesnog napadanja navijača.


– Ako gledamo izolirano, a ne u kontekstu svega što se događalo, onda je Livaja zaslužio disciplinsku mjeru zbog nesportskog ponašanja jer je s trideset metara udaljenosti svjesno dotrčao u jednu incidentnu situaciju. Međutim, ako gledamo cijeli kontekst, onda možemo vidjeti da je Livaja imao namjeru zaštiti suigrače. On nije nikoga udario ni gurnuo nego obuhvatio i srušio. Vjerojatno je iz te cijele perspektive sudac odlučio da mu ne da karton i ja tu ne vidim problem – rekao je bivši sudac.




Murić i Livaja su za svoje ekipe pogađali s bijele točke, a odluke suca su bile opravdane.


– Oba penala bila su čista, iako mislim da je sudac Pejin morao sam dosuditi penal za Rijeku, a ne čekati VAR. Kod penala za Hajduk sudac nije mogao vidjeti da je Ampem igrao rukom, ali je suradnja suca i VAR sobe odlično funkcionirala. Generalno je ekipa dobro sudila, iako je Pejin mogao pokazati još neki žuti karton zbog grubih startova.