Nogomet

Srbija je 17. reprezentacija koja je izborila EURO, bod protiv Bugarske bio je dovoljan

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Srbiji je bio dovoljan i bod u Leskovcu protiv Bugarske, dok je Crna Gora morala slaviti u Mađarskoj i još se nadati bugarskom čudu u Srbiji. Na koncu je Srbija odigrala 2-2 protiv Bugarske izborivši EURO



ZAGREB Nakon dramatičnog raspleta u posljednjem kolu G skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, plasman na EURO, uz Mađarsku, koja je vizu potvrdila ranije, izborila je i Srbija.


Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini G bila je tek jedna nepoznanica. Tko će se pridružiti Mađarima – Srbija ili Crna Gora.


Srbiji je bio dovoljan i bod u Leskovcu protiv Bugarske, dok je Crna Gora morala slaviti u Mađarskoj i još se nadati bugarskom čudu u Srbiji. Na koncu je Srbija odigrala 2-2 protiv Bugarske izborivši EURO. Odabranici Dragana Stojkovića plasirali bi se i s porazom, jer je Crna Gora izgubila u Budimpešti sa 1-3 premda je vodila na poluvremenu.




Srbija je povela u 17. minuti golom Miloša Veljkovića, no Bugarska je u nastavku okrenula rezultat golovima Georgija Ruseva (59) i Kirila Despodova (69). Ipak, u 82. minuti je Srđan Babić zabio za 2-2 što je Srbiji bilo dovoljno za plasman u Njemačku bez obzira na ishod druge utakmice.


U drugom susretu Crna Gora je povela u 36. minuti preko Slobodana Rubežića (36), no domaćin je s dva gola Dominika Szoboszlaija u 66. i 68. minuti okrenuo rezultat. Pobjedu Mađarske potvrdio je Adam Nagy u trećoj minuti nadoknade.


Mađarska je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini, a na EURO ide drugoplasirana Srbija, koja je tako postala 17. sudionik europske smotre. Posljednji put Srbija je sudjelovala na kontinentalnoj smotri prije 24 godine.