Vatreno krilo

Majer: Na dobrom smo putu prema Euru

Portal Novi list, Hina

Lovro Majer / Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Lovro Majer / Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Veznjak hrvatske reprezentacije i njemačkog bundesligaša Wolfsburga bio je jedan od najboljih igrača u hrvatskoj pobjedi u Rigi upisavši pogodak i asistenciju



Neće biti laka utakmica, međutim ako ćemo biti pravi, ne bi trebalo biti problema, kazao je Lovro Majer uoči sutrašnjeg ogleda protiv Armenije na Maksimiru (20.45 sati) u zadnjem kolu kvalifikacija za EURO 2024.


Veznjak hrvatske reprezentacije i njemačkog bundesligaša Wolfsburga bio je jedan od najboljih igrača u hrvatskoj pobjedi u Rigi upisavši pogodak i asistenciju.


Sretan zbog pobjede


“Sretan zbog nastupa, još više zbog pobjede. Doveli smo se u situaciju da ovisimo sami o sebi. Svi jedva čekamo utakmicu, vjerujemo u pobjedu i spremni smo”, rekao je Majer na konferenciji za medije na stadionu Maksimir.




Hrvatska ima jasnu situaciju, pobjeda protiv Armenije vodi nas na EURO.


“Neće biti laka utakmica. Moramo biti pravi. Ako ćemo biti pravi, ne bi trebalo biti problema. Armenija je postala dobra i ozbiljna ekipa. Pokazala je u više utakmica da su dobri, neće biti lako. Oni više nemaju izgleda, ali to može biti klopka, jer će igrati bez pritiska. Međutim, ako krenemo kao protiv Latvije ne trebamo se bojati.”


Atmosfera? Sjajna


Majer je dodao kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna.


“Motivirani smo, nije se ništa promijenilo. Ozračje je uvijek super, bez obzira na nedavne poraze. Držimo se zajedno, znamo koliko smo kvalitetni. Na dobrom smo putu prema Euru.”


Majer je protiv Latvije igrao na desnom krilu, na poziciji koju je igrao i u klubu.


“Osjećam se dobro na bilo kojoj poziciji. Na desnom krilu sam igrao i u klubu i u reprezentaciji, osjećam se super”, dodao je Majer osvrnuvši se i na dvije posljednje utakmice u klubu.


Sve ide kako treba


“Zadovoljan sam, u sredini smo, nismo toliko konstantni, ali zadovoljan sam. Igram, napredujem, sve ide kako treba.”


Na zatvaraju kvalifikacija za EURO očekuje se oko 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir. Nažalost, vremenska prognoza nije blistava.


“Šeta što navijači ovise o vremenskoj prognozi, najavljena je kiša, žao mi je zbog toga. Ponekad je lijepo igrati i po kiši, nama igračima to ne smeta. Nadam se da će nakon utakmice biti vedro raspoloženje”, poručio je Majer.