ATP RIM

Savršen učinak: Rafa Nadal svladao Reillyja Opelku i osigurao dvanaesto finale u dvanaest nastupa u Rimu

Hina

Rafael Nadal/Foto: REUTERS

Rafael Nadal/Foto: REUTERS

Nadal je sa po jednim 'breakom' u svakom setu slomio otpor 211 cm visokog Amerikanca i tako zadržao i perfektan učinak protiv američkih tenisača na zemljanoj podlozi (18:0).



RIM Rafael Nadal je postao prvi finalist turnira Masters 1000 serije u Rimu, gdje je u subotnjem polufinalu svladao Amerikanca Reillyja Opelku (ATP – 47.) sa 6:4, 6:4.


Nadalu je to bilo 12. polufinale na rimskom Mastersu, gdje zadržao svoj perfektan učinak i došao do 12. finala, dok je Opelka iznenađuje došao do svog prvog finala uopće na turnirima ove kategorije, iako je prije Rima imao samo dvije pobjede u karijeri na zemljanoj podlozi (2-10), a uoči rimskog Mastersa nanizao čak šest poraza.


Nadal je sa po jednim ‘breakom’ u svakom setu slomio otpor 211 cm visokog Amerikanca i tako zadržao i perfektan učinak protiv američkih tenisača na zemljanoj podlozi (18:0).




Suparnik trećem tenisaču svijeta u nedjeljnom finalu bit će pobjednik dvoboja Srbina Novaka Đokovića i Talijana Lorenza Sonega. Obojica su u subotu već bili na terenu, jer su morali odigrati četvrtfinalne mečeve, koji zbog kiše nisu završeni u petak.