Vaterpolo

Samir Barać o ždrijebu Euro kupa: “Jasno nam je da će sada biti vrlo, vrlo teško”

Igor Duvnjak

ŠEST IZAZOVNIH EUROPSKIH UTAKMICA - Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

ŠEST IZAZOVNIH EUROPSKIH UTAKMICA - Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

Naši mladi momci imaju priliku stjecati dragocjena iskustva u ovom našem putovanju po Europi - kaže predsjednik Primorja EB. Riječani su u skupini sa Šabac Elixirom, Zuglom i Waspo 98 Hannoverom



RIJEKA Srpski Šabac Elixir, mađarski BSC Zuglo i njemački Waspo 98 Hannover bit će suparnici mlade momčadi vaterpolista Primorja Erste Bank u skupini C grupne faze natjecanja u Euro kupu. Drugi hrvatski predstavnik, šibenski Solaris, u skupini je A s talijanskim Telimar Palermom, Barcelonom i Tourcoingom iz Francuske.


Za razliku od kvalifikacijskih turnira, u ovoj fazi natjecanja, koja počinje već 7. listopada, igra se ligaškim sustavom svatko sa svakim kod kuće i u gostima. Po dva najbolja kluba nakon šest odigranih utakmica u skupini plasirat će se u iduću fazu nadmetanja.


– Ovi suparnici u skupini su sve redom veliki klubovi – kaže Samir Barać, predsjednik kluba s Kantride, itekako trofejno ime ne samo riječkog nego i hrvatskog sporta. – O tome se nema što uopće debatirati, to su bjelodane činjenice. Došli smo u višu fazu ovog europskog natjecanja, automatski je to i viša razina kvalitete. Jasno nam je da će sada biti, vrlo, vrlo teško. Ova je skupina itekako zahtjevna. Ali, ono što me najviše raduje jest činjenica da će naši mladi momci imati prilike iskazati se i pokazati svoju kvalitetu te stjecati ona dragocjena iskustva u ovom našem putovanju po Europi.


Nema imperativa




Primorjaši su se već mogli radovati činjenici da se klub nakon šest godina vratio u Europu u kojoj su se one prethodne razne generacije naigrale tolikih zapaženih utakmica. Ova momčad, kojoj je prosjek ispod 21 godine sada ide tim tragom.


Napunila je tako proteklog vikenda tribine na Kantridi gdje je na kvalifikacijskom turniru za ovo natjecanje bila uvjerljiva i prva u grupi nadigravši SPD Radnički, rumunjsku Oradeu i na koncu vrlo uvjerljivo šibenski Solaris. Sada su pred njom još zahtjevnije zadaće u kojima se naravno, nada čim boljim rezultatima, a da se pritom u klubu pred nju ne postavljaju neki veliki imperativi rezultata.


– U svemu ovome mi se u ovoj grupnoj fazi ovog natjecanja samo nadamo da će naši dečki odigrati kao što su odigrali i do sada. Priželjkujemo da oni daju sve od sebe i da pruže ono najkvalitetnije što mogu u tom određenom trenutku.


Pakleni ritam


Dok se još sabiru dojmovi o ovim budućim nastupima u Euro kupu, Primorju EB je sada puno važnija briga za skorašnji susret u Premier Regionalnoj ligi u ovom ubrzanom ritmu utakmica, susreti koji su pred vratima i u kojima u ovom »dvokolu« na Kantridi u petak i nedjelju svakako opet privući dosta navijača, utakmice koje igraju u svom bazenu s uglednim klubovima i starim sportskim rivalima, Jadranom iz Herceg Novog i Jugom Adriatic osiguranje.


– Ritam je stvarno zahtjevan. To je tako ovih idućih mjeseci, sve do konca godine, sve to zbog Europskog i Svjetskog prvenstva, kao i zbog Olimpijskih igara iduće godine, stoga je radi svega toga tempo ubitačan. Ispada kako će radi ovako natiskanih raznoraznih utakmica dečki više putovati nego što će trenirati.