Uprava Primorja raspetljava novčane čvorove

Samir Barać: “COVID je utjecao na pritjecanje sredstava, rješavamo financijsku križaljku”

Igor Duvnjak

Samir Barać/Foto S. DRECHLSER

Samir Barać/Foto S. DRECHLSER

- U suradnji s Gradom Rijekom, našim sponzorima i s prijateljima Primorja radimo na rješavanju financijske križaljke, vjerujemo da ćemo uspješno privesti kraju ovu sezonu - rekao je Barać.



RIJEKA Dok trener vaterpolista Primorja Erste Bank Igor Hinić sa svojim igračima odrađuje svakodnevne obaveze na bazenu na Kantridi pripremajući se za nastavak sezone u hrvatskom prvenstvu, uprava Primorjaša na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem nastoji čim uspješnije servisirati mladu momčad, koja iz sezone u sezonu dobija sve jasnije konture, sazrijevajući dobija i na kvaliteti.


Jasno je da svaka sportska kvaliteta ima i svoju cijenu, tako je i s ovom momčadi riječkih »kapica«, riječ je o izvršavanju redovnih obaveza prema igračima, isplatama plaća i ostalim troškovima. S jedne je strane došlo do zastoja u pritjecanju sredstava u klub iz raznoraznih razloga, s druge strane po sustavu »spojenih posuda« došlo je do zastoja u isplati plaća, ali vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem poručuje kako se intenzivno i uspješno radi na raspetljavanju tih čvorova, nažalost svakodnevici u našem sportu i da će protagonisti ove sportske priče, riječki vaterpolisti, biti zadovoljni te da će koncentrirani i mirni krenuti u nastavak sezone.


Uprava vjeruje kako će uspješno odgovoriti ovim financijskim izazovima.




– COVID-19 je svakako bio i jest smetnja u svemu ovome, ne treba previše naglašavati koliko je utjecaja imao na gospodarstvo, samim time i na pritjecanje sredstava u naš klub – kaže Samir Barać, nekadašnji istaknuti igrač, svakako jedan od najtrofejnijih riječkih sportaša, kapetan europskih i svjetskih prvaka, olimpijski pobjednik i klupski prvak Europe.


– U suradnji s Gradom Rijekom, našim sponzorima i s prijateljima Primorja Erste Bank radimo na rješavanju financijske križaljke, vjerujemo kako je taj rad uspješan te da ćemo uspješno privesti kraju ovu sezonu u kojoj nas tek očekuju one glavne utakmice u hrvatskom prvenstvu.


Trener Hinić nema na raspolaganju sve snage, Marin Jovančević ne vježba zbog ozljede ramena, Roko Jurišić se pak žali na probleme s koljenom. U međuvremenu su mladi angažirani u raznim hrvatskim reprezentacijama mlađih uzrasta, u selekcijama U-20 i U-17 su Karlo Babić, Ivan Mauro Čubranić, Niko Čubranić, Vlado Sotošek i Noa Burburan.