Rukomet

Rukometaši Zameta stigli i do trinaestog poraza u sezoni, obrana se teško nosila s naletima gostiju

Igor Duvnjak

Matija Perkov/Foto M. LEVAK

Matija Perkov/Foto M. LEVAK

Trinaesti poraz Riječana u 13 utakmica sezone na oproštaju s domaćom publikom od kalendarske godine...



RIJEKA Utakmica 13. kola Paket 24 Premijerlige rukometaša: Zamet – Gorica 24:34 (15:18). Centar Zamet. Gledatelja 100. Suci: Pavić i Torbarina (Zadar).


ZAMET: Pešić, Vučko 3, Tomović 1, Krstić 3, Živković 2, Černeka 3 (3), Ogurlić 1, Islamović 3, Palačković, Kezić 1, Milih, Viskić, Deželjin, Pikec 3, Perkov 4.


GORICA: Turčić, Ceković 7 (2), Turkalj, Dujić 9, Jurić, Šalić 1, Solariček, Sladoljev, Malin 6, Franković 2, Barišić, Buvinić 2, Goričanec 1, Tomljanović 3, Cikatić 3.




Isključenja: Zamet 6, Gorica 8minuta. Sedmerci: Zamet 5 (3), Gorica 4 (2).


U prvom dijelu, koji je praktički asocirao na igru bez obrana, mladi Zamećani su otišli na odmor s tri koraka zaostatka usprkos djelotvornom napadu. Problem je, međutim, bio što se obrana teško nosila s naletima gostiju, koji su se u 20. minuti tako i odvojili na pet pogodaka razlike (9:14). U potonjim minutama u lovu za zaostatkom iskusnici Vučko i Černeka su, smanjujući štetu, pogađali za 15:18 na odmoru, sve to uz veliku napadačku produkciju Gorice.


Uporni Zamećani nisu odustajali i nova im se nada rodila već početkom nastavka, kada su Vučko i Krstić primaknuli domaćine na samo gol razlike, 17:18 u 34. minuti. Do ulaska u posljednju trećinu utakmice nastavljeno je ovo nadmudrivanje s pogotkom, dva razlike za Goričane, koji ipak nisu dozvolili rasprave oko pobjednika na Zametu.


U samo osam minuta uspjeli su ostvariti seriju od čak 6:0 nakon koje su Ceković, Franković, Malin, Dujić i ostali iz goričkih redova odjednom odmaknuli na čak 27:20, isušivši nade Riječana u eventualni preokret dok je do kraja preostalo dvanaestak minuta igre. One su se potom polako pretvarale u obavljanje formalnosti u kojoj je Gorica odmicala pored domaćina, čiji napad je sve više ostajao bez teksta, sve do konačnih čak 34:24 za trinaesti poraz Riječana u 13 utakmica sezone na oproštaju s domaćom publikom od kalendarske godine.