Posebna dragocjenost

Poznati riječki kolekcionar sportskih rekvizita i suvenira u svojoj kolekciji ima i dres iz Atlante s potpisima Puca i Saračevića

Edi Prodan

Daniel Hunjadi poznati je riječki kolekcionar sportskih rekvizira i suvenira

Daniel Hunjadi poznati je riječki kolekcionar sportskih rekvizira i suvenira

Ne znam postoji li još mnogo ovakvih dresova, s potpisima reprezentativaca iz Atlante na kojim se danas s posebnom sjetom iščitavaju upravo ta dva imena - kaže Danijel Hunjadi poznatiji kao Dado



RIJEKA Daniel Hunjadi, najpoznatiji kolekcionar HNK Rijeke, osoba koja u svom neslužbenom muzeju u Marčeljima posjeduje raritetne dresove, lopte, kopačke kao i svu silu drugih predmeta povezanih uz  ljude i povijest jednog od najznačajnijih nogometnih kolektiva Hrvatske, vlasnik je i jednog, danas na žalost krajnje – tužnog dresa.



– Kako sam uz kolekcionarstvo povezano s Rijekom dakako otvoren i za sve druge sportske rekvizite, posjedujem i dres hrvatske rukometne reprezentacije iz Atlante. Kako je poznato na tim Olimpijskim igrama naša se reprezentacija okitila zlatom, a njezini su članovi bili danas na žalost pokojni Iztok Puc i Zlatko Saračević. Ne znam postoji li još mnogo ovakvih dresova, s potpisima reprezentativaca iz Atlante na kojim se danas s posebnom sjetom iščitavaju upravo ta dva imena, imena sportaša koji su jako prerano otišli u neke druge dimenzije, istaknuo nam je Hunjadi.




Daniel je dres dobio od još jedne iznimne hrvatske rukometne legende, riječkog reprezentativca Alvara Načinovića.



– Jesam, dres sam darovao Danielu jer znam koliko on cijeni, pazi i čuva takve raritetne dijelove ne samo sportske opreme nego kako se i sada vidi – sportske povijesti. Dres je s mojim brojem šest, nema baš sve potpise, ali tako je sudbina htjela – Iztokov i Saračev tako su blizu, istaknuo nam je tužni Načinović.


Saračević je inače upravo u Zametu 2003. godine završio rukometni karijeru koju je odmah u istom klubu, u kojem je poniknuo i Načinović kao i još niz drugih hrvatskih reprezentativaca, s rukometašima Zameta doživio i – trenersku premjeru.


više vijesti