Posebna dragocjenost

Poznati riječki kolekcionar sportskih rekvizita i suvenira u svojoj kolekciji ima i dres iz Atlante s potpisima Puca i Saračevića

Edi Prodan

Daniel Hunjadi poznati je riječki kolekcionar sportskih rekvizira i suvenira

Daniel Hunjadi poznati je riječki kolekcionar sportskih rekvizira i suvenira

Ne znam postoji li još mnogo ovakvih dresova, s potpisima reprezentativaca iz Atlante na kojim se danas s posebnom sjetom iščitavaju upravo ta dva imena - kaže Danijel Hunjadi poznatiji kao DadoRIJEKA Daniel Hunjadi, najpoznatiji kolekcionar HNK Rijeke, osoba koja u svom neslužbenom muzeju u Marčeljima posjeduje raritetne dresove, lopte, kopačke kao i svu silu drugih predmeta povezanih uz  ljude i povijest jednog od najznačajnijih nogometnih kolektiva Hrvatske, vlasnik je i jednog, danas na žalost krajnje – tužnog dresa.– Kako sam uz kolekcionarstvo povezano s Rijekom dakako otvoren i za sve druge sportske rekvizite, posjedujem i dres hrvatske rukometne reprezentacije iz Atlante. Kako je poznato na tim Olimpijskim igrama naša se reprezentacija okitila zlatom, a njezini su članovi bili danas na žalost pokojni Iztok Puc i Zlatko Saračević. Ne znam postoji li još mnogo ovakvih dresova, s potpisima reprezentativaca iz Atlante na kojim se danas s posebnom sjetom iščitavaju upravo ta dva imena, imena sportaša koji su jako prerano otišli u neke druge dimenzije, istaknuo nam je Hunjadi.
Daniel je dres dobio od još jedne iznimne hrvatske rukometne legende, riječkog reprezentativca Alvara Načinovića.– Jesam, dres sam darovao Danielu jer znam koliko on cijeni, pazi i čuva takve raritetne dijelove ne samo sportske opreme nego kako se i sada vidi – sportske povijesti. Dres je s mojim brojem šest, nema baš sve potpise, ali tako je sudbina htjela – Iztokov i Saračev tako su blizu, istaknuo nam je tužni Načinović.


Saračević je inače upravo u Zametu 2003. godine završio rukometni karijeru koju je odmah u istom klubu, u kojem je poniknuo i Načinović kao i još niz drugih hrvatskih reprezentativaca, s rukometašima Zameta doživio i – trenersku premjeru.


više vijesti