POSLJEDNJI POZDRAV

Na opraštaj od velikana hrvatskoga rukometa došli brojni članovi “zlatnih generacija”

Portal Novi list

Rukometašice Podravke/Foto: PIXSELL

Rukometašice Podravke/Foto: PIXSELL

Obitelj, prijatelji, sadašnji i bivši rukometaši te razni poznanici okupili su se u Aleji hrvatskih velikana i ispratili rukometnu legendu na onaj svijet.



ZAGREB Obitelj, prijatelji i kolege ispratili su Zlatka Saračevića na posljednje počivalište u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Legenda hrvatskog i velikan svjetskog rukometa, trener Podravka Vegete preminuo je u nedjelju u 60. godini od zatajenja srca nakon pobjede njegove ekipe nad Lokomotivom.


– Zatvorena je još jedna knjiga, knjiga s puno stranica i divnih priča – rekao je između ostalog Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, opraštajući se od Saračevića.


Na ispraćaj su došli brojni bivši hrvatski reprezentativci, Zrnić, Šprem, Balić, Metličić, Vuković, Šola, Vori, Džomba, a posljednju stražu držali su Saračevi suigrači iz Atlante, koji su osvojili olimpijsko zlato, Ćavar, Jelčić, Smajlagić, Načinović, Jović, Gudelj, Matošević i Franković, dok su ispred bile kapetanica Podravka Vegete Dragica Džono i Dejana Milosavljević.




– Uspomena na Sarača bit će uvijek uz mene. Puno toga smo zajedno prošli, posebice u Veszpremu. Kad je već morao otići, onda mogu reći da je otišao onako kako bi vjerojatno svaki sportaš želio, s pobjedom – rekao je Mirza Džomba.