Mladen Kujundžić

Riječki kickboksač sprema se za borbu u Belgiji: “Titule me ne zanimaju, ali želim se još dugo boriti”

Denis Frančišković

Mirko Filipović, Mladen Kujundžić i Stipe Miočić

Mirko Filipović, Mladen Kujundžić i Stipe Miočić

U posljednje dvije, tri godine zbog pandemije i posla smanjio sam intenzitet borbi. Prije dvije godine imao sam 101 borbu, ali mislim da sam još uvijek u najboljim godinama za ovaj sport - kaže 32-godišnji Mladen



RIJEKA Mladen Kujundžić, znano riječko i hrvatsko borilačko ime, ne miruje. Iza njega je već više od sto borbi u karijeri, uglavnom u K-1, desetak u MMA-i, ali osjeća se, kako kaže, jači nego ikad. Sve sa željom da što duže ostane u ovom sportu koji mnogi (ne)opravdano nazivaju posebno surovim.


Mladen se trenutačno sprema za meč unutar AFL-a (Alpha Fight League), nove belgijske organizacije, u kojem će mu u prestižu protivnik biti Marokanac Younes Benmalek, i to 22. svibnja u Birmingham Palaceu u Belgiji. Meč se održava po K-1 pravilima, a protivnik je izrazito neugodan, 195 centimetara visok i 108 kilograma težak Marokanac.


– Nemam nikakvih ozljeda i spreman sam. Rekao bih da sam u jako dobroj formi, pripreme su prošle zadovoljavajuće – kaže Kujundžić. – Prihvatio sam tu borbu protiv nešto malo višeg i težeg protivnika, čvrstog i hrabrog borca. No, vjerujem u sebe.




Alpha Fight League je nova belgijska borilačka organizacija, Kujundžić vjeruje da će biti korektna. Zadovoljan je i što je posložio neke stvari na životnom i poslovnom planu te pripreme može odrađivati na visokoj razini i bez stresa.


Stoica i Munoz


– U posljednje dvije, tri godine zbog pandemije i posla smanjio sam intenzitet borbi. Prije dvije godine imao sam 101 borbu, ali mislim da sam još uvijek u najboljim godinama za ovaj sport – kaže 32-godišnji Mladen. – Inače, borim se u kategoriji do 95 kilograma, ali ovo je apsolutna. Iza mene je dosta borbi, ali i podosta operacija, što nastojim kompenzirati iskustvom.


Kujundžić je top pobjedu karijere ostvario u ožujku 2016. kada je u prvoj rundi nokautirao legendarnog Andreija Stoicu. Ipak, posebno ističe jednu borbu godinu dana ranije.


– Meni je najdraža borba bila na Zametu 2015. protiv Franka Munoza, nokautirao sam ga high kickom i tu borbu posvetio sam prijatelju Mirku Filipoviću. Nakon toga imao sam pravo na borbu za titulu, ali puno toga se izdešavalo unutar FFC federacije. Nisam se nikad borio za titulu, iskreno, one me ne zanimaju, jer onda sam ograničen brojem borbi godišnje. I postoji stroga vezanost ugovorom, a primjerice obrana titule može doći jednom godišnje.


Meni to ne odgovara i ne volim toliko dugo čekati na borbu. I tako me korona dosta zeznula, 2019. trebao sam sudjelovati u Moldaviji na Turniru četvorice i pobjednik bi imao pravo na borbu za titulu. A titulu drži borac kojeg sam već pobijedio u super-fightu. No, korona je učinila svoje i taj turnir je odgođen – kaže Kujundžić.


Riječka priredba za jubilej

Kujundžić je prije deset godina ostvario san i otvorio vlastiti Dynamite Fight Club. Klub je nedavno premješten na Mlaku u novu, moderno opremljenu dvoranu.
– Ove godine je jubilej kluba i negdje u Rijeci organizirat ćemo nakon ljeta priredbu Dynamite Fight Night na kojoj će se boriti dečki iz našeg kluba, ali i mlade nade iz Hrvatske. Tiriel će sudjelovati u glavnoj borbi večeri. Sada imamo oko 150 članova, a 90 posto su rekreativci. Zadovoljan sam dečkima koji dobro rade, a prostora za napredak uvijek ima. Pomoglo mi je i što sam od europskih fondova dobio milijun kuna nepovratno u sklopu projekta Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti. Došla je potom dvorana na Mlaki i tu ću sigurno završiti karijeru. Dosad se nisam vidio kao trener, ali dolazak Tiriela i ostalih me motivira za dalje – kaže Mladen.

Delija i Ishii


Zanimljivo, u pripremi belgijskog meča za sparing partnera imao je znano ime iz riječkog sporta – Luku Tiriela Abramovića, bivšeg skijaša, a sada MMA borca. Suradnja traje već dvije godine.


– Tiriel mi je sada sportski partner. Veliki je sportaš koji je dugo godina bio u skijanju u reprezentaciji Hrvatske i Turske. Iza sebe ima šest borbi od čega pet pobjedom nokautom u superteškoj kategoriji ultimate fighta. Jako je vrijedan i vjerujem u njegovu budućnost – informira Mladen.


S Mirkom Filipovićem ima jako dobre odnose, Cro Cop zna navratiti i u Rijeku.


– Mirko je svojevremeno znao napraviti seminar u klubu, odnosno nakon njegove borbe protiv Gabriela Gonzage kad sam mu sparirao tri tjedna. Imamo korektnu suradnju jer spariram Anti Deliji i Satoshiju Ishiiju, koji su pod njegovim krovom – zaključuje Kujundžić.